0080. rohlíky


foto: Kirri
č.0080 rohlíky,úprava od Svetluska78

Autor:
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml mléka
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 vejce
500 g hladké mouky
1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněném nebo silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a vytvarujeme rohlíky:
Těsto rozdělíme např. stěrkou na cca 15 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout.
Pomocí rozvalovacího válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Po zamotání mírně uválíme.
Nebo těsto rozdělíme na cca 4 díly, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké. Z každého vyválíme kruh a pomocí nože nebo rádýlka nakrájíme trojúhelníky. Vrchní cípy zahneme k sobě a motáme směrem k cípu. Po zamotání mírně uválíme.
Tímto způsobem motáme i plněné rohlíky. Horními cípy překrýváme náplň a ta nám při pečení nevyteče.

foto postup I / klik


video postup / klik


Cípem dáváme vždy na plech, aby se rohlíky při pečení neotevřeli!
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C / cca 10 minut, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme, až mají zlatou barvu.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.



Obměna dle Svetluska78:
250 ml vody
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 lžíce Solamylu
500 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí




foto: No.emi
Rohlíky 080. od Světlušky

foto: mlíčko
80. rohlíky

foto: Ria
rohlíky č.80

foto: simcav
recept č. 0080

foto: mlíčko
80. rohlíky

foto: MagdaG
Rohliky podle receptu 0080. rohlíky

foto: v.f.beran
rohlíky - 0080

foto: Peťulka2
První rohlíky

foto: emmicka
rohlíky č. 80 s úpravou

foto: midarka
Pletýnky podle receptu č. 0080

foto: feliberi
pletýnečky z 80.

foto: Kirri
č.0080 rohlíky,úprava od Svetluska78

foto: Zvědaváholka
080. rohlíky-housky podle Světlušky

foto: emmicka
rohlíky č. 80

foto: emmicka
párek v rohlíku č.80

foto: Zvědaváholka
0080. Rohlíky podle Světlušky

foto: Petak
první rohlíky recept 0080

foto: minka
Rohlíky 0080

foto: Nellys
Rohlíčky od Světlušky

foto: Bulinka
080 se slaninou a sýrem

foto: Kirri
č.0080 rohlíky,úprava od Svetluska78

foto: Kirri
č.0080 rohlíky,úprava od Svetluska78

foto: Asteria
Housky

foto: jirina27
0080

Názory čtenářů

evelyn 7.4. 11:41  

Ty fotky tam nejsou, uz je asi nekdo odstranil z netu, takze se nemuzou ukazovat

Bubetkaa 6.4. 21:02  

Dobrý den,
nezobrazuje se mi foto ve fotopostupu II., nevíte kde by mohla být chyba?S jinými fotkami problém nemám... :-(

elli 2.1. 10:16  

Chtěla bych zkusit recept od Světlušky.Čím by se dal nahradit Solamyl?

Laskonka 9.11. 15:45  

Vynikající recept, dělám podle Světlušky a pokaždé se mi povedly, dokonce mi syn nejprve řekl, že jsem je koupila :-D. Rodina si nemůže vynachválit :-). Moc díky a více takových receptů :-).

zuzana 26.3. 17:40  

vyzkoušela jsem již spoustu receptů a vždy s podobným výsledkem - tužší konzistence, nekřupavé a dost je z nich cítit droždí. Křupavé a nadýchané rohlíky z pekárny to nikdy nejsou. Dělám bez domácí pekárny, ale těsto vykyne vždy dobře. Poradíte prosím?

Martina 27.1. 17:35  

Zdravím Všechny pekařky, těsto je super a rohlíčky měly úspěch.Díky za recept.Mňam

Jana 27.12. 8:36  

Tak rohlíky nemají chybu. Jsou vynikající. Dělala jsem podle původního receptu (z mléka). Dnes budu píct znovu. Jsou lepší, než kupované. J

Anndy 9.12. 20:02  

Pavla - dosypat po troškách během hnětení hladkou mouku do nelepivé konzistence

Pavla 9. 12. 2012 13 9.12. 13:20  

Tak jsem je dneska znovu vyzkoušela.
Ale ouvej - těsto jsem měla řídké a děsně lepivé.
Dělala jsem je už po třetí - první byly suprové - těsto se nelepilo a bylo moc dobré.
Druhý pokus stejně jako třetí - lepí se to lepí.

PORAĎTE PROSÍM nebohé pekařce: !!!!!!!!!!!!!!!
- dávám do pečky v pořadí jak je to napsané, mléko dávám krabicák odstředěný /jiné jsem neměla/, cukr, sůl, olej, vejce celá 2, mouka hladká, droždí sušené - dávkovala jsem dle receptu a hrůza.
CO S TÍM ? ! ? ! ? !

Jarka 21.11. 19:29  

vyzkoušela jsem, byly super ....

tanaiso 14.11. 14:13  

Vyskusala som recept na rozky , upiekla som obe verzie. Mozem len doporucit, lepsie ako z obchodu.Odteraz si peciem doma. Dakujem.

Terka 18.10. 13:31  

Tak právě jsem rohlíčky dopekla. Podle komentářů jsem už na začátku dala méně mléka, řekla bych cca tak o 20-30 ml a musela jsem přisypávat už jen malinko mouky, 1-2 lžíce, takže doporučuje to mléko trošku ubrat. S těstem se pracovalo výborně. Rohlíky jsem pekla poprvé v životě a musím si je pochválit, vzhledově se mi fakt povedly :-). Jo a vlastně jsem místo jedné lžičky soli dala lžičku a půl. Jinak chuťově jako jsou dobrý, ale mám je takový divný. Na povrchu jsou krásně zlatý a křupavý, ale ta spodní strana je taková hodně měkká. Nevíte čím by to mohlo být? Dala jsem na dno trouby pekáč s vodou, není možný, že by to bylo tím? Že spodu pak nebyl takový žár? Děkuji za rady

jirina27 4.9. 16:21  

dnes jsem zkusila tento recept, těsto krásně nakynulo, ale trochu se lepilo, musela jsem přidávat mouku, jinak jsou dobré, příště zkusím variantu od Světluška 78

Věra 1.8. 7:02  

já chci taky takové domácí rohlíčky:-)))ale já nemám pekárnu bez ní jsem asi ztracená:-((((

aluskah 17.7. 13:57  

TAk jsem je pred chvili vytahla z trouby, voni po celem byte :D jsou vyborne, ale musim se naucit jeste poradne motani a taky jsem je na plechu mela moc blizko u sebe, takze se k sobe prilepily az moc. jinak jsem musela pridat o neco vice vody (asi mam ziznivou mouku ;) ) a pri rozvaleni testa se trosku lepilo. ale jdu do nich znova!!

Macek22 16.5. 14:18  

Včera jsem je zkoušela poprvé podle receptu od Světlušky. Dopadly výborně. Jen se po nich zaprášilo. Jdu péct znovu :-))

Anneetta172 8.5. 11:10  

Včera jsem poprvé zkoušela tyto rohlíky a byly vynikající. Těsto krásně nakynulo, nelepilo se a výsledek stál opravdu za to. Moc děkuji za výborný recept. Budu péci i nadále :-)

Milan 26.4. 5:37  

rohliki musia vyzerat a chutnat dobre len neviem kolko je gramov polovica vaseho drozdia? diik

zuzka 25.3. 12:11  

Je to dobre :)

nightmoth 11.3. 22:09  

Tyto rohlíky můžu jenom doporučit, dneska jsem zkoušela poprvé a byly jednoznačně bez chyby :o) s rodinou jsme měli teplé pečivo a hned se ztratilo z plechu :o) takže k receptu se jistě budu vracet ! díky

xy100x 5.3. 16:02  

Rohlíky jsou opravdu výborné!!! Dnes jsem je zkoušela poprvé a povedly se, s těstem se krásně pracovalo, moc děkuji za recept!

Paja 9.2. 18:57  

dobry den dnes jsem zkousela ty to rohliky a jsou moc chutově vynikajici

cleona 17.1. 22:04  

Rohlíky jsem dělala poprvé,zkoušela jsem obměnu od Svetlusky a musím říct,že rohlíky byly moc dobré, s těstem se dobře pracovalo, vzhledově jako z krámu, chválím recept. Těsto jsem dělala v pekárně,droždí čerstvé a potírala jsem vejcem s mlékem. Pekla jsem večer a druhý den rohlíky byly stále dobré.

Patricie21677 11.1. 9:09  

Delala jsem rohliky poprve, testo bylo strasne ridke, musela jsem pridat dost mouky. Pravdepodobne chyba na me strane, ale nevim kde.Chutove mi pripadly jako nesladke loupaky. Priste vynecham vejce a dam jen skrob. Uvidim. Pekarnu mam od Jeziska, tak experimentuji.

Hanickaa 31.12. 11:12  

Nevěřila jsem, že rohlíky upečené doma můžou být tak vynikající! Křehké, křupavé, čerstvoučké i na druhý den! Do pekařství už nejdu! :-) Všem nám moc chutnaly. Včera jsem je dělala poprvé a dneska ráno znovu :-) Díky za skvělý recept!

Kirri 18.11. 20:21  

Tak tyhle rohlíčky jednoznačně vedou,myslím že je poznat,že jsou u nás č.1*:)Mixuju mouky,přidávám semínka,nebo dělám přesně podle receptu,vždy se povedou.MOOOOC DOBRÉÉÉ!!!

Anndy 18.11. 16:43  

Helus1 - tak příště zkus vodu, čím si mašlovala?

Helus1 18.11. 10:18  

Ano kynulo to 30min ale asi jsem to nechala dýl jak 10minut péct a nedala tam tu vodu:-(

Anndy 17.11. 19:22  

Helus1 - to je asi v pořádku, někteří také nechávají kynout jako bochánky. Ale po umotání na rohlíky, jak dlouho kynuli před pečením na plechu? Těch 30 minut?

Helus1 17.11. 16:12  

Kynulo mi tak zhruba 30min a těsto já ani nevím jaké bylo ale rozválet šlo dobře akorát jak jsem udělala bochánky zakryla jsem o utěrkou tak jak jsem to rozvalovala tak bylo nahoře takové jak kdyby okoralé...mám takovou dřevěné mastydílko:-)

Anndy 17.11. 15:58  

Helus1 - záleží na tom, jaké bylo těsto, nemělo by být příliš tuhé a také, jak dlouho ti kynulo po umotání, před pečením? Čím si mašlovala? Péct na vyšší stupeň, kratší dobu. Já mívám cca 12 rohlíků a peču při 190°C a do 20ti minut musí být hotové

Helus1 17.11. 8:13  

Tak včera jsem pekla poprvé rohlíky,měla jsem je takové menší chuťově byli dobré ale byli takové tuhé asi jsem někde udělala chybu a nebo líp řečeno chybami se člověk učí....s té dávky 500g mouky kolik se tak udělá ks rohlíků?

Anndy 10.9. 11:40  

K. - někde bude problém, těsto musí být lehké, ale ne těžké ani lepivé! Během hntení si s ním pohraj, dosypávat mouku, dolévat tekutinu, já vždycky nejraději přidávám vodu, je lehčí....

K. 10.9. 10:28  

Tak nevím,peču spousty let,ale těsto ted kyne,ale je nustale lepivé a to jsem přidávala dost mouky oproti receptu...uvidím po upečení,ale s chlebovým těstem se pracuje líp,je tuhé,toto je jak těsto na halušky-nebo to tak je dobře??

alfa176 18.8. 19:29  

Dnes jsem pekla podle Světlušky se solamylem a nemá to chybu!!!Chuťově výborné,mohu jen doporučit.

diverpaja 9.8. 21:15  

Ahoj, jsem zatím začátečnice, ale rohlíky byly opravdu úžasné, dělala jsem obměnu dle Světlušky, do těsta přidala osmahnutou cibulku a navrch je pak sypala paprikou, kmínem, oregánem, mákem a hned zmizely. Těsto chuťově moc dobré, krásně se mi s ním pracovalo.

handula 15.7. 9:20  

Pekla jsem včera, musela jsem hodně dosypávat mouku, skoro 5 dkg,jinak rohlíky úžasné, příště jenom trochu víc osolím.

Anndy 10.7. 18:59  

michal - před pečením nechat dostatečně nakynout. Záleží na hustotě těsta, nemělo by být příliš hutné, těžké. Pečeme ve vyhřáté troubě, spíš zprudka a kratší dobu. Je dobré dát na do trouby plecháček s vodou. Po vytažení ihned přendat rohlíčky ( i jíné pečivo) z rozpáleného plechu na mřížku (plech nadále pečivo vysušuje)

michal 10.7. 12:01  

stejný broblém jako někteří rohlíky chutově OK ale nízké a tvrdá kůrka

Kirri 15.5. 19:16  

dneska jsem je pekla,děláno přesně podle receptu,jsou skvělé!!!!!Super recept,dělala jsem recept od Svetluska78,dávám*****

Rencaa 12.1. 15:04  

Rohlíčky se mi povedly - dělala jsem podle upraveného receptu od Svetlusky. Jsou úžasné. Dala jsem 1,5 lžičky soli.
Díky moc

tissue 5.10. 7:44  

výborné-poprvé se mi povedly a byly lepší jak z obchodu

MartinaP. 10.9. 17:39  

Děkujeme za super recept!!! Těsto bylo výborné a housky byly úžasné... Úmyslně píši BYLY - protože málem nestihly ani vychladnout a už mizely... Prostě už nejsou... Na 100% je udělám brzy znovu... Opravdu nám moc chutnaly...

budulinka2 3.8. 12:50  

Moc dobré těsto, vůbec nelepilo. Dělala jsem obměnu podle Svetluska78 a navíc jsem ještě změnila: nahradila jsem 50 g hladké mouky LIVA moukou a přidala lžíci smažené cibulky z IKEA.
Rohlíky vynikající

Anndy 12.6. 8:45  

thanatos - já, pokud se pečivo nesní hned, ho dávám do mrazáku (do igelitu). Druhý den vytáhnu, dám do čistého igelitu a nechám samovolně rozmrazit. Za cca 20 minut je pečivo jak čerstvé. Umotané rohlíky, aby se při pečení neotvírali, je lepší dávat tím koncem dolů na plech.
Jinak super a zdar pečení! :-))

Pokud má kdokoliv foto svého pečení v domácí pekárně, ráda uvidím na naší diskusi / klik

thanatos 11.6. 23:48  

Rohlíky so Solamylom boli podobne tym z obchodu, ale na druhy den..no, nic moc. Chce to 2 lyzicky soli, ukladat rozky zakrutenou castou hore, aby sa neotvarali pri peceni, hrncek s vriacou vodou do rury, no a nejaky ten cvik.

Anndy 17.3. 20:29  

IvaMed - příště víc soli?

IvaMed 17.3. 18:56  

Včera jsem pekla rohlíky 080. A musím se přiznat, že jsem byla zklamaná. Těsto i práce s ním byla super a zvládne to opravdu i úplný začátečník. Ale ta chuť nebyla nic moc. Něco tomu chybělo, přitom jsem dodržela přesné ingredience. Poraďte, co s tím ... ??? Bydlím v zahraničí /používám české suroviny/ a hrozně ráda bych se zakousla do dobrého českého rohlíčku :-)

kuli1 20.2. 12:20  

Moje první rohlíky jsou na světě a nebylo to tak složité dle Vašich rad...díky moc!Dělala jsem recept dle Světlušky. Dokonce jsem neměla Solamyl,tak jsem tam, já barbar šoupla 2 lžíce pudinku...ale dopadly výborně.Pomašlovala jsem je vajíčkem a dala na ně slaninu,sýr. Klasické rohlíky jsem pokmínovala. Pekla jsem je na těch 220 C - 10 min a potom na 170 C,aby měly pěknou barvičku. Moc děkuji Vám všem za další super recept a rady!!!!

IVČA-SUSOVA 14.2. 10:54  

tak těsto super ,akorát bych udělala příště jen 14rohlíku ,aby byli větší , druhý den se dají rozpíct

hankamishka 12.2. 13:10  

dnes jsem z úpravy dle Světlušky pekla své 2.bagety-jsem naprosto nadšená,krásné,práce s těstem super,mašlovala jsem mlékem,pekla na 220 rozpálenou troubu dolní-horní ohřev,po 10 min jsem ztlumila na 145 ,ale horkovzduch-tam stačí o 20 st.méně
nosilajsem jednu hotovou v náručí -jako mimino:)
chuťově taky úžasná

MarunaS 9.2. 14:19  

Rohlíky od Světlušky jsou skvělé i druhý den, možná díky tomu, že tam není vejce ani mléko.

Nelinka 1.2. 17:36  

Dnes jsem rohlíky dělala.Těsto je vláčné, dobře se s nim pracuje. A chuť skvělá!

leusko 29.1. 21:10  

Robila som prvý krát rohlíky upravené od Svetlušky s vodou a solamylom. Na prvý krát čo som motala rohlíky sa mi vydaril dokonca aj tvar, po vrchu som posypala polovicu rascou a polovicu sezamom a obyč. soľou, nemala som hrubozrnnú. NEMALI CHYBU!!!!!!Už ani nemajú lebo nezostal ani jeden z 15ks!!!!!!!!!
Svetluška - VĎAKA!!!!!!!

Baruše 10.1. 9:26  

Zkoušela jsem obě varianty, ale Světluščina nadchla mě i zbytek rodiny - rohlíčky byly křupavý,nadýchaný, moc chutný. Dala jsem jim teda o 5min. pečení dýl ne je v návodu - 10min./220° 10min/cca190°, ale to asi záleží na troubě

PERNIKARKA 10.1. 9:19  

skvělý a jednoduchý rcept. moc jsem si pochutnala

veru.s 4.1. 23:44  

Dnes jsem poprvé zkoušela Světluščinu variantu - s těstem se mi zas tak dobře nepracovalo (sádlový je sádlový :-)), asi si na sebe musíme zvyknout, ale co se chuti týče, jsou to jednoznačně nejlepší rohlíky, jaký jsem upekla - tvrdí i manžel. Jsou krásně nadýchané a ještě vlažné s máslem nemají chybu. Jen jsem dala 2 ČL soli.

Anndy 31.10. 9:41  

hanulinda - hodně záleží na konzistenci těsta během hnětení - nesmí být těžké, hutné, také na délce kynutí na plechu, po umotání, před pečením, na pomašlování a hlavně - měli by se péct kratší dobu (do max 20 minut by měli být hotové) a při vyšším stupni - podle typu trouby 180-200°C a nej s plecháčkem vody v troubě - bez může být pečivo vysušené.

hanulinda 31.10. 9:17  

Recept žádná sláva, rohlíky jsou těžké, chutnají jako buchty....

Anndy 23.10. 14:15  

Hraboška - pokud vím, že se pečivo nesní hned ten den, mrazím ho. I když ho druhý den budu vytahovat z mrazáku, ale je jak čerstvé

Hraboška 22.10. 10:47  

Zdravím všechny pekařky a prosím o radu. Pekla jsem už různé rohlíky a světlé pečivo. Vše je fajn, těsto i pečení. Jen žádné z tohoto druhu pečiva není
druhý den ono. Oproti chlebu, který vydrží 2-3dny
dobrý a měkký. Existují nějaké rohlíky, které jsou
měkké i druhý den? Nebo dělám v něčem chybu?
Děkuji za přípané rady.

Anndy 29.9. 14:28  

Tom - nemusí být "velký kastról" :-)) stačí plecháček s vodou nebo malý kastrůlek, ono se té vody moc neodpaří. Nej je suchý led, jak radí Svetluska78

Tom 29.9. 11:54  

zkuste naplnit velký kastról vodou a dejte na dno do trouby...lépe nakynou, jsou měkčí, vyhnete se tzv. tyčinkám namísto rohlíkům a vydrží bez problémů i tři dny v pohodě a plné chuti.Na poslední dvě minuty pak kastról vyndejte a troubu na plný výkon, aby chytly křupavost...jednoduše geniální :-)

Marta Schoppelová 6.9. 14:59  

suprové rohlíky,je skoro vše hned pryč

Naďa 26.8. 18:30  

je nekdy na prd ze se clovek nemuze podivat na vsechny fotky nebot neni nk nim pristup,nevim proc.

nansy 4.7. 15:34  

dnes dělam rohliky poprve tak uvidim jaka jsem pekařka a doufam že se to povede nansy

Ria 30.5. 1:18  

Robila som dnes prvý krát podľa Svetlušky.Sú fantastické určite ich budem robiť znovu všetkym chutili a podarili sa veľmi dobre.Ďakujem za výborný recept.

inula04 29.5. 20:45  

robila som ich s obmenou podla Svetlusky a su vynikajuuuce...akurat,ze stale neviem dostat ten grif,ako sa spravne maju zamotat..sa mi zdaju docela tenke a samozrejme sa mi roztvorili...dake 4 su ok,ostatne tvarovo nic moc,ale chut je supeeer...treba len prax...

avobor 24.5. 22:46  

Chuťově super,motala jsem poprvé rohlíky :-).doma jsem měla jen chlebovou mouku pšeničnou a 1 vejce:-)

ka69 8.5. 19:58  

jsou výýýýýborné!!

Zarovka 30.4. 17:14  

Rohlíky jsou fantastické,jen je jich málo :-)

trnovacka 13.4. 20:56  

Výborné!!Naplnila jsem je umletým uzeným smíchaným s paprikovým salámem.Nemají prostě chybu

Žellwička 30.3. 14:07  

Teď jsem rohlíčky vyndala z trouby a jsou úžasné, a moc dobré. Díky za tyto stránky :)

aliza63 27.3. 20:46  

Opravdu skvělé těstíčko a výsledek jedna báseň. Moc díky.

iveta40 23.3. 17:38  

VÝBORNÉ,MOC JSME SI POCHUTNALY.

lickitup 27.2. 8:59  

Zatím jsem laik,ale výborné.Domácí je prostě domácí.

Anndy 10.2. 22:16  

FOTO DO DISKUSE domácí pečení chleba - pekárny / klik
- klikneš na FOTOGALERIE, vybereš si fotku, jakou chceš dát do diskuse, klikneš na ní,
ona se zvětší. Pod ní, vpravo dole je HTML KODY-klik,
ty zkopíruješ celé to PRVNÍ okno (Vložení malé fotky s odkazem na velkou fotku:...)
- na stránce pod tím je napsáno jak!-
a vložíš to do diskuse.
PROSÍM ZAŘAZUJTE FOTKY DO SPRÁVNÝCH KATEGORIÍ.
U nás to znamená kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY!!!
Pomocí EDITACE pod danou fotkou můžete upravit číslování, komentář i přesunout kategorii.
Fota pod recept dávám já.

imatekjam 10.2. 20:38  

jsem vytvořil rohlíky ,a chtěl bych přidat fotku,nevim jak púomoc

lacenka 9.2. 20:50  

dělám je taky docela často, jen jsou většinou takové moc hutné. Nevím jak to popsat prostě to ani navypadá jako rohlík, ale jako tyčinka. Asi je někde chybička, ale manžel je teda zbožňuje i tak... Teď se mi nechtěli válet a tak jsem udělala jen bochánky a do prostřed každého "metličkou" ze šlehače hvězdičku. Vypadali úplně jako kaiserky z obchodu...

filáta 2.2. 14:00  

zdravím právě jsem ochutnala tyto skvělé rohlíky dávám jim 1 jsou super

filáta 2.2. 13:53  

Výborné rohlíky a housky můžu doporučit

BARTICEK 31.1. 19:56  

Dnes jsem uplně poprvé dělala houstičky.Chutově moc dobré.Už nejsou tak zítra zkusím udělat celozrné.Děkuji za recept.

evkak 22.1. 20:43  

Dnes jsem pekla variantu mix (mléko + Solamyl), chuťově super, nadýchané, křupavé, zatím nejlepší recept na rohlíky, co jsem našla.

Anndy 19.1. 22:48  

Diadorim - 3 hodiny????

Diadorim 19.1. 22:05  

V receptu od Světlušky vejce nejsou - nahrazuje je ten solamyl. Já jsem je právě dodělala a jsou perfektní! Dala jsem jim načas kynuly skoro 3 hodiny a jsou jak peříčko!!!!

Lenina 19.1. 11:18  

Zajímalo by mě jestli do obměny dle světlušky dáváte vejce? Jinak rohlíčky byly výborné, děti mi je ujídali ještě teplé.

I.v.k.a. 14.1. 7:58  

Super...dělám často :-)))

MOŠKO 7.1. 16:27  

Super těsto,syn Davídek rád pomáhá.

stenconka 6.1. 13:22  

Dopadly výborně oboje! Obměna dle Svetluska78 nám chutná víc, takže se k nim budu vracet :-)

Katka 29.12. 22:56  

dnesk jsem poprvé zkusila dělat rohlíky, verze od Světlušky, měla jsem trochu strach, ale dopadli báječně a jsou moc dobré

cammelia 28.12. 9:29  

Pekla jsem housky poprvé, zkusila jsem variantu od Světlušky, nebyly špatné, snědly se, ale chutnaly trochu divně, trochu jako nedopečená slaná vánočka. Těsto se udělalo krásné, šlo s ním bezvadně pracovat i hezky nakynulo na plechu. Pekla jsem je dost dlouho, ale asi jsem v té pečící části smíchala při všem tom surfování dva recepty, takže jsem pekla 25 minut na 180°C, s kastrólem s vařící vodou na dně. Tak nevím, jestli je chyba v těstu nebo v tom pečení.
Jinak tedy návod na pletení housky z jednoho pramene mě nadchl :-)

plachtařka 15.12. 22:00  

Právě jsem je dopekla, udělala jsem houstičky kytičky sypané makem a manža už dvě snědl. Prý jsou výborné, děkuji za recept

Anndy 14.12. 19:35  

mindas - podle mě, vše v pořádku. Kynout déle mohli, ale jinak děláš vše na jedničku!!! Droždí bylo v pořádku? V pekárně těsto nakynulo dobře?

mindas 14.12. 17:22  

pro Andy
Na plechu je nechávám cca 30 min kynout, dávám je do předehřáté trouby, potírám je vejcem trochu naředěným mlékem. Po upečení je hned přendávám na mřížku, do trouby jsem dala hrníček s vodou.Co jsem dělala špatně, asi jsem je měla nechat ještě déle na plechu kynout !? Dík za radu, ahoj

Anndy 12.12. 18:00  

mindas - jak dlouho necháváš kynout umotané na plechu před pečením? Čím mašlujš? Po vytažení z trouby přendaváš hned na mřížku? Protože poku ne, plech je rozálený a pečivo na něm vysychá.

mindas 12.12. 15:06  

Dělala jsem rohlíky podle Světlušky už podruhé. Někde dělám chybu. Vzhledově jsou pěkné, ale chutově jsou těžké, nejsou nadýchané a křupavé jako z obchodu. Kde dělám chybu, poradíte ????Díky !!!!!!!!!

MíšaS 12.11. 14:03  

Rohlíky doma dělané. Manžel na mě hledím s vlahým okem. :-)

blizenec 11.11. 20:38  

Tak jsem zkusila tentokrát recept od Svetluska 78 a jsou moc dobré...

Lucie 3.11. 18:26  

prave je mam v troube, testo bylo supr, ale udelat uhledny rohlik, byl nadlidsky vykon :-))
takze jsou i pletynky :-) jak tady vidim svetluska se taky osvedcila, tak vyzkousim zitra :-)

effatha 23.10. 13:00  

Udělala jsem pletýnky, jsou vynikající! Ovšem na zítra na sváču dozajista nezbydou... :-))
Díky za recept!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.