0083. vaječný chléb


foto: Anndy
83.vaječný chléb

Autor:
   Hodnocení: 70%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
2 vejce rozšleháme v odměrce a doplníme do 275 ml mlékem
25 g másla
1 lžička soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Těsto se mi zdálo moc hutný tak jsem ještě přidala 2 lžíce vody a bylo to OK.

Doporučujeme i jako veku na chlebíčky. Dají se krásně krájet slabé plátky.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
83. Vaječný chléb

foto: 51zuzinka
83 vaječný chlebík

foto: jen.tak
83.VAJEČNÝ CHLÉB-VEKA

foto: jen.tak
083.VAJEČNÝ CHLÉB - VEKA

foto: karlička
0083 vaječný chléb

foto: pipicjukova
83 vaječný chléb

foto: Tosa
Vaječný chlebík na řezu

foto: GeorgiaG
Vaječný chléb jako večky recept 0083

foto: zulan
83 vaječný chleba

foto:

foto: Kirri
č.0083 vaj.chléb

foto: Kirri
č.0083 vaj.chléb-veky

foto: jimmak
Vaječný chléb, 0083

foto: hekute
083 - vaječný chléb

Názory čtenářů

Anndy 29.7. 13:52  

petra - možná to chtělo ještě trochu tekutin, těsto nesmí být tuhé. Prostě poupravit, dokud není OK, pak nemá smysl, aby se nechalo dát péct

petra 28.7. 21:14  

Takže bohužel, udělala jsem to přesně podle receptu, těsto bylo příliš tuhé i po přidání vody, vůbec nevykynul, upekl se a vypadá to jako bota. Děs hrůza

Máca 18.7. 21:59  

děkuju za recept,chleba je opravdu moc dobrý,jsem začátečník a vyzkoušela jsem několik chlebů(všechny podle receptů tady),ale tehle nám chutná nejvíc :-) zkusila jsem dát 400g hladké mouky+100g žitné chlebové a slunečnicová semínka...a jupí! vy-ni-ka-jí-cí...děkuju za tyto stránky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hekute 11.7. 16:36  

Je výborný...měkký, bílý, vhodný do toustovače- opékače, kdo má rád opravdu bílé a nadýchané pečivo - pochutná si..dávám *

Miolka 8.7. 16:00  

Není toho droždí nějak moc? Já dávám na půl kila mouky čtvrtku čerstvého droždí a tady je půlka...

Kirri 18.5. 21:22  

Dneska jsem dělala tento chlebík a je to prostě pohádka,ta vůně a chuť,recept dodržený do puntíku,tento recept si zaslouží 5 hvězdiček!!!!!!!

zulan 20.11. 15:47  

Dělěla jsem poprvé a chutná nám.

Petrcomp 15.9. 15:14  

Už jsem dělal třikrát, pokaždé výborný.

pipicjukova 13.3. 21:23  

děkuji za recept chlebíček je mňam.

Martánek 16.2. 16:46  

ten chléb je skvělí.Udelal jsem ho podle vaseho receptu a povedlse prostě je skvělí.

patzrn 2.1. 20:03  

Tak tento chlebik sme piekli ako sendvic na Silvestra a mal velky uspech. Bol vzdusny, super sa krajal, prijemne chutil a dokonca zabudnuty krajec po 2 dnoch jedly . Vyborny, budem posuvat dalej a piect !!! Dakujem Patricia

soralka 18.11. 20:41  

zkoušela jsem z toho chlebíčkové veky Výborné,budu dělat stále.Doporučuji.

vollpes 11.10. 21:18  

chleba jsem pekla dnes poprve a je fakt dobrej.
Pekarnu mam chvili a peču každý den.

Anndy 18.9. 21:46  

fuca - tak pak jedině vyzkoušet a sepsat

fuca 18.9. 20:06  

časovou tabulku namám a nenašla jsem ji ani na vašich stránkách,mám pekárnu CLATRONIC BBA 2605,jestli někdo má,dejte vědět

Anndy 17.9. 20:52  

fuca - nemáš u své pekárny časovou tabulku? Koukni na svou pekárnu na našich stránkách

fuca 17.9. 20:12  


Takže u těch rychlých programů se nezkracuje délka pečení,ale kynutí?

Anndy 17.9. 15:19  

fuca - on ten čas pečení není o tolik kratší, takže chléb se určitě propeče (ne celozrnný). Musíš ale dát jednou tolik droždí, ať ti stihne nakynout

fuca 17.9. 14:47  

Zkoušela jsem,byl dobrý,možná bych přidala trochu soli.Ještě bych se chtěla zeptat,jestli má někdo zkušenosti s rychlými programy,jestli se chleba propeče i v tom polovičním čase.

Svetluska78 14.8. 8:27  

super chleba a opravdu jej lze použít i na veku na chlebíčky

Anndy 24.7. 18:07  

tento chlebík nám moc chutnal!

Samuelll 18.10. 21:34  

O koupi domácí pekárny teprve přemýšlím.
Tenhle recept mě ale zaujal, a tak jsem ho zkusil.
Pekl jsem ho v normální troubě při 180 stupních, 35 minut. Je vynikající, fakt dobrej chlebík.
Myslím že to dost ovlivnilo mé rozhodování o koupi pekárny. Dík za tyhle stránky.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.