0092. chléb podmáslový od ostruzinka


foto: Kirri
č.0092 chléb podmáslový od ostružinka

Autor: ostruzinka
   Hodnocení: 46%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml vlažné vody
100 ml podmáslí
1/2 lžičky cukru
1 lžička soli
1 lžička kmínu
300 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Malý


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: iveta40
092 CHLÉB PODMÁSLOVÝ OD OSTRUŽINKY

foto: KatkaA.
092. chléb podmáslový od ostruzinky

foto: tortelina2
0092.chléb podmáslový od ostruzinky

foto: Želka
č.92

foto: olahr
č.92 podmáslový od ostruzinka

foto: cigorka
opět žádná sláva

foto: cigorka
podmáslový 092

foto: PearlBee
0092. chléb podmáslový od ostruzinka

foto: haicle
0092 Podmáslový chléb

Názory čtenářů

Andrea 19.3. 16:22  

já jen pro koala12 že chleba se v ošatce nepeče ale jenom tam kyne tak doufám že ho v ní nepečete.

Anndy 4.4. 21:27  

koala12 - zde je víceméně vše napsané:
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=8

koala12 4.4. 20:27  

Zajímalo by mne, v jaké ošatce tento chleba pečete. Koupila jsem si v pekařském ráji ošatku oválnou na 1,5 kg chleba. Zatím jsem ten Váš nepekla, ale chleba v troubě si mi moc nedaří. Chleba je nízký a většinou mi popraská. Asi něco dělám špatně. Chleba necháte v pekárně jen umíchat a hned ho předěláte do ošatky nebo kdy ho předěláte? Také je důležité pečení v troubě, potíráná, na kolika stupních. Mohla byste mi, prosím, poslat podrobný popis. Děkuji

Kirri 18.11. 19:56  

Dnes jsem vyzkoušela tento chlebík a je moooc dobrý.Dělala jsem přesně podle receptu,přidávám 5 hvězdiček!!!

markyta1 10.8. 8:59  

chléb je výborný.

tortelina2 8.7. 12:38  

Chlebík je opravdu výborný!!!Podmáslí jsem použila šlehané a těsto bylo perfektní :-))

iveta40 16.3. 16:18  

chleba byl moc dobrý,já jsem ho dělala taky jen z hladké mouky ,super.

Anndy 23.1. 16:41  

ludena - můžeš dát jen hladkou, ohlídej si během hnětení konzistenci

ludena 23.1. 16:23  

ahoj, musím tam dát i tu druhou mouku ? Chci to vyzkoušet jen z hladké, protož pak předávám recepty sestře do Mali - tam mají pouze hl. mouku

Kimona 2.12. 8:45  

Včera jsem pekla byl výborný-místo podmáslí jsem dala acidofilní mléko a trošku jsem přidávala tekutin a toho droždí jsem dala celý balík(7g) a chlebík se povedl-byl jak z obchodu a vůbec nebyl ubitý:-)

Anndy 7.1. 17:33  

kat.ja - zkus dát míň droždí, jak tak koukám, je ho tam zbytečněmoc! Dej jen 1/4 čerstého nebo 1 lžičku sušeného.

kat.ja 7.1. 12:14  

Anndy - právě že těsto vypadalo pěkně a hezky to bouchalo do pekárny :-) dneska ho budu zkoušet znova, mám ještě zbytek podmáslí, jen tak se pokořit nenechám :-)))

Anndy 7.1. 11:33  

kat.ja - ohlídala sis hustotu těsta při hnětení? Pokud je těsto řídké je potřeba dosypat mouku.

kat.ja 6.1. 18:55  

Tak z tohohle chleba jsem měla ukázkového ušáka :-/ ale chuťově byl moc dobrý.

Anndy 1.1. 21:25  

Lucka - myslím, že podmáslí může být i šlehané. Já to nikdy neštudovala, kupuju prostě podmáslí. Pokud ho nemáš, použij klidně bílou kyšku nebo bílý jogurt. Množství vody pak záleží na hustotě těsta, takže buď přilít nebo dosypat mouku - většinou hladkou

Lucka 1.1. 16:25  

existuje i jiný podmáslí neš kysaný? já totiž v obchodě jiný nenašla akoraát e-shopu u madety sem našla ještě obyčejný šlehaný? tak jaký tam teda patří?
Dík Lucka

Irena 23.5. 20:13  

A jaky je postup???
Dekiji
Irena

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.