0093. škvarkové rohlíky od sovicka16


foto: korcka
93.škvarkové s česnekem

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 64%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
100 ml vody
6 lžic rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
500 g pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
ke konci hnětení přidáme 100g na menší kousky pokrájených škvarků


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Peslik
škvarkové rohlíky č. 93

foto: Mum
Škvarkové bulky č.93

foto: ben3
93.škvarkové rohlíky

foto: babiMinka
škvarkové pečivo podle č.93

foto: lenk
93.škvarkové pečivo od sovicka16

foto: megous
škvarkové placky

foto: Ivanika
093 - Škvarkové houstičky

foto: janniska
bochanky

foto: Lillu
škvarkové placky podle receptu č.093

foto: Paa
škvarkové housky 093.

foto: babiMinka
podle č.93.škvarkové pagáčky

foto: hekute
093- škvarkové rohlíky / housky / od Sovička 16

foto: olahr
093 škvarkové housky

foto: zulan
93 škvarkové od sovicka 16

foto: linda5
Škvarkovníky podľa receptu 93 od sovicka16

foto: itty
škvarkové č. 93

foto: oszor
93.ŠKVARKOVÉ ROHLÍKY

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
93. škvarkové rohlíky od sovicka16

Názory čtenářů

oszor 21.4. 18:54  

Strašně dobrý recept. Přidala jsem jen trochu škvarků - celkem asi 15 dkg. Dělala jsem bulky. Těsto bylo dost měkké, ale nelepilo se a ve finále byly bulky nadýchané, měkké a chuťově moc dobré. Určitě si je někdy zopakuji!

linda5 24.1. 16:31  

ďakujem Anndy :-)

Anndy 24.1. 11:26  

linda5 - pšeničnou chlebovou nahraď klidně hladkou moukou

linda5 24.1. 10:23  

prosím, poradíte mi, akú múku môžem použiť, keď nemám chlebovú ?

Anndy 11.1. 18:17  

floowy - pokud těsto nebylo těžké, bylo krásně nadýchané, dobře se s ním pracovalo... zkus příště ten kastrůlek s vodou a hlavně, ihned po upečení přendej z rozpáleného plechu nejlépe na mřížku. Na plechu se těsto nadále vysušuje.

floowy 11.1. 8:24  

Anndy - pekla jsem shruba jak píšeš. Mašlovala jsem celým vajíčkem, ale kastrůlek s vodou jsem v troubě neměla...

Anndy 5.1. 21:28  

floowy - nepekla si je moc dlouho? Cca na 180°C / 15 - 20 minut. Čím si mašlovala? Měla si v troubě kastrůlek s vodou? Sundala si je po upečení z horkého plechu na mřížku?

floowy 5.1. 10:10  

Ahojky, já jsem je včera zkusila. S těstem se krásně pracovalo, jen po upečení jsou chuťově hodně suché (asi jsem někde udělala chybu). Jsem začátečník a navíc jsem neměla přímo tu mouku, co je psaná v receptu, tak jsem dala celozrnou pšeničnou, tak možná to bude tím...?

skladanka 18.2. 19:37  

Pekla jsem je na 220 15-17min.
Jsou opravdu vynikajici.

kacka 26.1. 17:56  

vypadají skvěle musím je zkusit

ali002 31.12. 10:37  

Skvarkove rohlicky velmi dobre,moc se povedli

HRONICKA 19.9. 22:15  

hoci je vecer a rodinka sa chysta do postele ja idem na recept.Hrozne sa mi zbiehaju slinky.To budu mat milacikovci ranajky

hekute 21.5. 19:40  

Těsto je opravdu bezvadné, jen jsem si mouky částečně upravila dle druhů, váhové množství jsem zachovala a škvarků přidala o 50 gr.Jsou bezvadné

Anndy 9.3. 21:50  

zdenička - jaký nástroj? Kráječ na jablka?

zdenička 9.3. 20:59  



Vypadá to velice pěkně,ale doma se to asi takto nepovede,pokud na to není příslušný nástroj.

ben3 20.9. 13:07  

Já sice nejsem sovička16, ale můžu za ní odpovědět. Ty tvary nejsou pletené, je to raznice na housky nebo se dá nahradit kráječem na jablka.

batule1 19.8. 20:00  

I já bych prosila o radu jak tyto houstičky umotat aby se vytvořily přesně tak jak je máte na obrázku.Děkuji předem za odpověď

makyna7 3.8. 20:03  

Prosila bych o radu jak tyto houstičky umotat aby sev vytvořily přesně tak jak je máte na obrázku.Děkuji předem za odpověď

markéta 3.8. 19:54  

Prosilabych poradit ,jakým způsobem se umotají tyto houstičky na talíři.Vypadají úžasně.Předem dík za odpověď

Manita 11.10. 15:04  

Tak jdu na ně zadělat, moc se mi líbí a škvarky ty jsou mňam.Pak dám vědět.

agnesa 5.6. 20:41  

Super,vypadají moc pěkně.Takovéhle výstavní kousky jsem ale neměla.Jinak jsou vynikající.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.