Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: sovicka16
Hodnocení: 64%
Suroviny:
250 ml mléka
100 ml vody
6 lžic rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
500 g pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
ke konci hnětení přidáme 100g na menší kousky pokrájených škvarků
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
oszor 21.4. 18:54
Strašně dobrý recept. Přidala jsem jen trochu škvarků - celkem asi 15 dkg. Dělala jsem bulky. Těsto bylo dost měkké, ale nelepilo se a ve finále byly bulky nadýchané, měkké a chuťově moc dobré. Určitě si je někdy zopakuji!
linda5 24.1. 16:31
ďakujem Anndy :-)
Anndy 24.1. 11:26
linda5 - pšeničnou chlebovou nahraď klidně hladkou moukou
linda5 24.1. 10:23
prosím, poradíte mi, akú múku môžem použiť, keď nemám chlebovú ?
Anndy 11.1. 18:17
floowy - pokud těsto nebylo těžké, bylo krásně nadýchané, dobře se s ním pracovalo... zkus příště ten kastrůlek s vodou a hlavně, ihned po upečení přendej z rozpáleného plechu nejlépe na mřížku. Na plechu se těsto nadále vysušuje.
floowy 11.1. 8:24
Anndy - pekla jsem shruba jak píšeš. Mašlovala jsem celým vajíčkem, ale kastrůlek s vodou jsem v troubě neměla...
Anndy 5.1. 21:28
floowy - nepekla si je moc dlouho? Cca na 180°C / 15 - 20 minut. Čím si mašlovala? Měla si v troubě kastrůlek s vodou? Sundala si je po upečení z horkého plechu na mřížku?
floowy 5.1. 10:10
Ahojky, já jsem je včera zkusila. S těstem se krásně pracovalo, jen po upečení jsou chuťově hodně suché (asi jsem někde udělala chybu). Jsem začátečník a navíc jsem neměla přímo tu mouku, co je psaná v receptu, tak jsem dala celozrnou pšeničnou, tak možná to bude tím...?
skladanka 18.2. 19:37
Pekla jsem je na 220 15-17min.
Jsou opravdu vynikajici.
kacka 26.1. 17:56
vypadají skvěle musím je zkusit
ali002 31.12. 10:37
Skvarkove rohlicky velmi dobre,moc se povedli
HRONICKA 19.9. 22:15
hoci je vecer a rodinka sa chysta do postele ja idem na recept.Hrozne sa mi zbiehaju slinky.To budu mat milacikovci ranajky
hekute 21.5. 19:40
Těsto je opravdu bezvadné, jen jsem si mouky částečně upravila dle druhů, váhové množství jsem zachovala a škvarků přidala o 50 gr.Jsou bezvadné
Anndy 9.3. 21:50
zdenička - jaký nástroj? Kráječ na jablka?
zdenička 9.3. 20:59
Vypadá to velice pěkně,ale doma se to asi takto nepovede,pokud na to není příslušný nástroj.
ben3 20.9. 13:07
Já sice nejsem sovička16, ale můžu za ní odpovědět. Ty tvary nejsou pletené, je to raznice na housky nebo se dá nahradit kráječem na jablka.
batule1 19.8. 20:00
I já bych prosila o radu jak tyto houstičky umotat aby se vytvořily přesně tak jak je máte na obrázku.Děkuji předem za odpověď
makyna7 3.8. 20:03
Prosila bych o radu jak tyto houstičky umotat aby sev vytvořily přesně tak jak je máte na obrázku.Děkuji předem za odpověď
markéta 3.8. 19:54
Prosilabych poradit ,jakým způsobem se umotají tyto houstičky na talíři.Vypadají úžasně.Předem dík za odpověď
Manita 11.10. 15:04
Tak jdu na ně zadělat, moc se mi líbí a škvarky ty jsou mňam.Pak dám vědět.
agnesa 5.6. 20:41
Super,vypadají moc pěkně.Takovéhle výstavní kousky jsem ale neměla.Jinak jsou vynikající.