Domácí chléb - celozrnný se slunečnicí

Autor: malina - další recepty
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky (GRAHAM)
300 ml vlažné vody
1 kvasnice /kostka/
1 lžíce soli
2 lžíce octa
semínka slunečnice


Nastavení pekárny:


Postup:
Všechny 3 druhy mouky smícháme, droždí rozmícháme v trošce vody, nalijeme do mouky a nakonec přidáme sůl, ocet a zbytek vody.Do těsta můžeme přidat slunečnicová semínka.
Vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu kynout.
Na pomoučeném vále těsto ještě jednou prohněteme, vytvarujeme bochník, položíme na plech a necháme kynout ještě 15 min. Já chleba peču ve formě na biskupský chleba, kterou vymažu olejem.
Potřeme slanou vodou,můžeme posypat semínky slunečnice nebo sezamem a vložíme do trouby spolu s nádobou s vodou.
Pečeme 15 min při 250 °C, když chléb začne tmavnout, zmírníme teplotu na 150 °C a dopékáme 40 min.
Po upečení potřeme chléb vodou.




Názory čtenářů

mahulenka 22.10. 13:00  

ja jsem ho delala v pekarne a moc se povedl, krehky a lahodny byl, mnam

daja9 22.2. 16:56  

já jsem ho dnes dělala a vůbec se mi nepovedl, snad protože jsem ho dělala v pekárně po upečení mi zbyla malá hrouda,která se rosypala

tunturi 25.3. 16:31  

Recept je fakt jednoduchý a rychlý. Chleba je velmi chutný, ja ho robím v trúbe, ale je hneď. Keď ho dám na plech na tých 15 minút tak než sa odleží tak sa trocha roztěče, ale ne moc.

teja 12.4. 17:05  

Ten recept je nejaký divný, celozrnná a grahamová múka nie je to isté, je v nich rozdiel. Tak akú múku mám dať, 150 g celozrnnej či grahamovej múky ?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.