Co udělat před prvním pečením

V první řadě zakupte pekárnu
Důkladně prostudujte manuál (návod k obsluze)


Všechny části, které přijdou do styku s potravinami důkladně omyjte vodou se saponátem, opláchněte a vytřete do sucha.


Vložte prázdnou nádobu na pečení i s hnětacími metlami do pekárny, zavřete, nastavte program Pečení a spusťte pomocí tlačítka Start (pokud vypalujete pekárnu bez formy a hnětačů, víko musí být otevřené!!! Topná spirála totiž působí žárem na víko a to se kroutí)


Nechte zapnuté cca 15 - 20 minut ( u pekárny Bifinett KH1170 stačí pouze 5 minut, tak jak je to uvedené v návodu), pak pekárnu vypněte (přidržení tlačítka Start/Stop) a nechte vychladnout. Mírné zakouření není na závadu - nelekněte se.


Nyní je pekárna připravená k pečení. Při prvním pečení  je dobré pekárnu vymazat máslem, ale není to nutné.


Ze začátku se nepouštějte do složitých receptů,ale vyzkoušejte nějaký snadný bílý chléb např. č.16 / klik, kde je záruka, že se podaří a případný nezdar vás neodradí od dalšího pečení.

Autor: Svetluska78

 

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI