Kdy vyjmout hnětače před pečením

Hnětací metly lze vyndat (u programu Základní / Normální / Klasik) po druhé fázi hlazení těsta.

V době kynutí těsta jsou tři fáze, kdy se hnětače několikrát protočí, těsto splaskne, v časové tabulce je to nazváno -  splasknutí - hlazení těsta.

Opatrně pekárnu otevřeme, nejlépe mokrýma rukama vždy z jedné strany těsto nadzvedneme a vydáme hnětače.

Také je možné mokrýma rukama těsto uhladit, pomašlovat viz. článek glazování případně posypat semínky apod.

Pekárnu opatrně zavřeme, neměla by být otevřená dlouho a neměli bychom s ničím bouchnout.

 

např.:

Bielmeier 395 -  zhruba 10 minut před koncem 2. kynutí, pak ještě 10 minut pokračuje a plynule přejde v kynutí 3. Je to u programu č. 1, Těsto, i programu Celozrnný.


Eta Harmony - program Základní - 1:40 h


Eta Siesta - vel. I - 1:41 h, vel. II - 1:48 h


Moulinex XXL - 1:50 h


Silver Crest - 1,67h

 

Bifinett - 2:14 h

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI