Jak uchovávat pečivo

Jak uchovávat chléb

Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěného pytlíku nebo uložit do proutěné ošatky a přikrýt plátnem. Tyto způsoby uskladnění umožní chlebu dýchat a uchovají ho jako měkký a chutný několik dní.

Ovšem záleží na zvolených surovinách v těstě. V zásadě pečivo z mléka, kefíru a pod. si udrží delší vláčnost, než pečivo z vody.

Pro prodloužení trvanlivosti, ale taky snížení drobivosti je dobré bez ohledu na recept přidat do těsta bramboru - strouhanou čerstvou nebo vařenou, sušenou bramborovou kaši, otruby, nebo trochu oleje.

Jak uchovávat rohlíky


Rohlík vydrží čerstvý cca 6 hodin, poté vysychá a ztrácí chuťové vlastnosti. Ideální pro uchování rohlíků je uložení do mikrotenového sáčku, v němž nevyschne a zůstane poživatelný až 1 den.

Zamražení chleba


Chléb, který nespotřebujeme můžeme nakrájet na plátky, které prokládáme pergamenovým papírem (není nutné), potom zabalit do igelitu a uložit do mrazáku. Po vyjmutí (třeba po týdnu) a přendání do čistého igelitu, chléb rychle rozmrzne a je jako čerstvý.

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI