Jak na pizzu od Anndy

Připravíme si jakékoliv těsto na pizzu, zde je recept č. 1454 nebo recepty č.: 28217, 223, 238, 263, 412, .... a další najdete pomocí "vyhledávače".

 

Vykynuté těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly a každý "barbarsky" rozválíme (buhužel neumím těsto vyhazovat) na pizza plech a nebo na klasický plech.
Pomašlujeme kečupem nebo použijeme rajčata z plechu a ozdobíme dle svých chutí.
Pečeme na horkovzduch v hodně vyhřáté troubě na nejvyšší stupeň do zhnědnutí okrajů.

Poznámka:

Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

             

- potřeby na pizzu:

silikonový vál - úžasná záležitost, těsto nelepí, nemusí se podsypávat a je krásně vláčné. Více mouky = tužší těsto

rozvalovací váleček - opravdu bezvadný pomocník a z vlastní letité zkušenosti můžu říct, že ho využiju víc, jak klasický velký váleček!
Úplně bezvadný je na válení drobnějších výrobků
rohlíky, buchty, koláčky, šátečky, pizza.....
úplně nejvhodnější je na těsta na plech nebo do forem, kdy díky malému válečku rozválíte těsto až do okrajů!

rádýlko - různé typy rádýlek ušetří práci

mašlovačka - silikonové i klasické, všechny jsou príma

gumová stěrka - velice dobrá pomůcka při hnětení těsta ve formě pekárny, nepoškrábe teflon

nůž - mám hodně nožů, tenhle na obrázu je keramický a musím jen chválit, opravdová bomba! Kuřecím masem projede jak máslem, i měkké rajče nakrájím na slabé plátky, ....

držák cibule - tady asi není co dodat

nerez stěrka - velice široké využití např.
při přenášení jakékoliv krájené zeleniny do hrnce, pánve,
nebo krájených sýrů, šunky, salámů....
mražené zeleniny a pod. Výhodou je, že se samozřejmě neohýbá.
Kulatý ohyb zabraňuje stékání šťávy třeba z krájených rajčat.
Lze použít i na roztírání krému na plechu, dokrajování těsta, které máme na silikonové podložce (neprořízne ji) a jiné...
Pevný materiál, velice odolná!

sada pizza plechů - nejenom na úsporu času při pečení. Sadu jsem si pořídila, i když jsem ještě neměla horkovzdušnou troubu a pekla jsem po jednom plechu. Jsou ze super materiálu, nedávám pečící paír ani podložku, nic se nechatá. Nejenom na pizzu, ale i frgále, koláče, ....

tepluodolné rukavice - veliká výhoda: jsou delší a opravdu se nepopálíte!
Cena je vyšší, ale z vlastní zkušenosti:
rukavice jsem vždy kupovala po cca 100,-kč a během pár měsíců je vyhazovala, byli buď propálené anebo dostatečně neochránili a pálili mě ruce. Takže jsem za rukavice do kuchyně utratila o dost víc, než za tyhle jedny! Tyto rukavice mám už přes rok a mohu se zaručit!

mřížka - nezbytná součást při dopečení

««««««««««««««««««««

 

 

 - vykynuté těsto

 

- těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na pizza plechy

 

 

a nebo klasický hranatý plech

 

- postupně obložíme, jak máme rádi - nejdřív kečup, salámy, cibule, sýr, ....

 

- plechy dáme do stojánku anebo po jednom do trouby

 

- a dáme péct do naplno vyhřáté trouby

 

- hotovo

 

- pozor, nekrájíme na plechu!!!

 

 

 

 

 

Plechu ve stojánku můžeme použít i na koláče, frgále / klik

 

 

 

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

 

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI

 

 

 Anndy