Jak na langoše se zelím

recept najdete pod č. 472

Těsto necháme kynout tak dlouho, dokud není plná forma – vytahujeme před ukončením programu Těsto.

 

 

Mezitím si podusíme doměkka na troše oleje zelí, dochutíme solí a krystalovým cukrem. Necháme vychladnout.

 

Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále.

 

 

Rozdělíme např. nerez stěrkou nebo opatrně nožem – pokud pracujeme na vále, abychom si ho neprořízli - na cca 8 dílů

 

 

a každý rozválíme na obdélník.

 

 

Vždy na jednu stranu dáme asi 2 lžíce zelí.

 

Přikryjeme druhou stranou těsta a prsty pořádně uzavřeme.

 

 

Necháme na pomoučněné ploše asi 20 minut kynout.

 

 

Před smažením dlaní langoše zploštíme, aby nevyběhly do výšky.  Na pánev dáme trochu víc oleje a smažíme z obou stran dozlatova.

 

 

Po usmažení dáváme na talíř s ubrouskem nebo papírovou kuchyňskou utěrkou odsát přebytečný tuk.

 

Andy

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI