Jak na hamburgery

vybereme si recept na hamburger - v receptáři najdeme např. recept č.212, 538, 597, 1099, 1243... Spustíme program Těsto a necháme těsto krásně vymíchat

a nakynout. Pokud je v receptu více droždí a nakynutí je už dostatečné (je ho plná forma), program Těsto nemusí dojet do konce. Vyjmeme ho tedy a nejlépe na silikonovém vále propracujeme. Pomoci stěrky (nepořežeme si tak vál) rozdělíme na vámi zvolený počet kusů. Z 500 g mouky je optimálních cca 12 hamburgerů.

Vytvoříme bulky a naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou (vhodná pro plynové trouby) podložkou.

Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

Pak rukou bulky mírně zploštíme, protože při pečení zase vyběhnou.

Zapneme troubu na asi 180°C.

Pomašlujeme.

Mě se nejlépe osvědčil žloutek smíchaný s trochou mléka. Pečivo má krásně zlatavou barvu.

Posypeme sezamem nebo jinými semínky a nebo necháme "holé".

Vložíme do vyhřáté trouby. Pozor, abyste s plechem nebouchli. Pracujeme rychle a opatrně.

Na kolik °C a jak dlouho péct je vždy těžké říct. Každý má jinou troubu - typ, značku... jinak starou.... relativně se veškeré pečivo peče v závislosti na velikosti - při vyšší teplotě, kratší dobu. Jinak bude vysušené, tvrdé.

Takže jak jsem pekla já: při 180°C / 10 minut, pak jsem plech otočila a dopékala asi dalších 8 minut.

Kdy je pečivo hotové poznáte víceméně na barvě. Málokdy se stane, aby vnitřek byl syrový, nedopečený.

Nakrájíme si cokoliv, co máme rádi.

Po vystydnutí hamburgerů prořízneme a plníme.

Dobrou chuť vám přeje Andy 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI

 

 

Anndy