Valašské frgály, moravské koláče, pizza a jiné od Anndy

vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na námi požadovaný počet a pomocí rozvalovacího válečku rozválíme přímo na pizza plechu

okraje pomašlujeme žloutkem smíchaným s trochou mléka - mě se nejvíce osvědčila tato kombinace, pečivo (sladké i slané) má po upečení krásnou barvu

frgály, koláče, pizzu necháme chvilenku kynout.

Zdobíme dle chuti:

já použila tvarohovou náplň (250g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr), povidla rozředěná trochou vody, hrušková povidla (domácí zásoby od Svetluska78 - děkuji ), maková náplň, švestková nutela (recept č. 345). 

 

Kdo má pizza plechy se stojánkem, ušetří místo a hlavně čas při pečení. Pokud máte horkovzdušnou troubu, úplně super. V klasické elektrické jsem pekla po jednom plechu.

 

upečené

dále se hodí:

tepluodolné rukavice, mřížka, rádýlko

dobrou chuť

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!!

nezakecávejte se na Dámě, aniž byste slyšeli pípání pekárny (ukončení programu)

 

 

 

Tento postup lze použít na sladké, slané, koláče, frgály, pizzy (klik) a pod.

 

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI

 

 

Anndy