Jak na tygří chléb

Tygří chléb je chléb s doubarevnou kůrkou, která má připomínat tygra (jeho kožíšek). Poprvé jej vytvořil v roce 1942 anglický pekař David Watson. Dvoubarevné kůrky se docílí speciální glazurou z:

1/2 lžičky sušeného droždí

1/2 lžičky cukru

2 lžíce teplé vody

- vše smícháme a necháme stát na teplém místě až se začnou dělat na povrchu bublinky

Potom přidáme:

1 lžička oleje (nejlépe sezamového)

2 lžíce rýžové mouky

- vše opět důkladně promícháme a v tenké vrstvě naneseme na vytvarovaný bochník a dáme ihned do hodně vyhřáté trouby. Chléb dopečeme běžným způsobem.

Po upečení by měl chléb vypadat nějak takto:

 

Na chléb můžete použít svůj oblíbený recept, ale dělá se to spíše z chleba bílého

A ještě jedno malé upozornění - v domácí pekárně se vám to nepovede - nemá dostatečnou teplotu (kůrka sice popraská, ale dostatečně se nezbarví) Takže pekárnou si nechte vypracovat těsto, ale pečte v troubě!!!

 

Autor: Svetluska78

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI