Pekárna: Kenwood BM 256


- možnost nastavení časováíče až na 15 hodin
- funkce udržování teploty po ukončení programu
- možnost výběru zabarvení kůrky (světlá, střední, tmavá)
- možnost výběru velikosti chleba (500g, 750g, 100g)
- akustický signál

Adresa výrobce: http://www.kenwoodworld.com/
Cena: 2386,-Kč
Příkon: 480 W
Počet háků: 1
Počet programů: 12
Velikost chleba: max. 1000g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
petr.zikmund
zkušenosti: Zatím není nic, co by se nepovedlo :-)

etyp
zkušenosti: Pekárnu mám zatím 3 dny, ale je v pohodě. Nyní po cca 2 měsících používání musím konstatovat, že pekárna je sice dobrá - ale pro mne je problém, že nemá podsvícený display a pokaždé mi zůstane v upečeném chlebu lopatka, která jde obtížně vyndat. I s programy se zatím tak trochu "peru", u některých nejde přidat tmavší kůrka, příp. nastavit opožděný start, apod... předtím jsem měla pekárnu Tesco BM08 a myslím, že byla mnohem lepší. No snad vydrží alespoň déle - Tesco jsem měla 3 roky s tím, že jsem ji 3-4 týdně používala. Jinak zvukový signál se mi vůbec nezdá hlasitý a chod je také celkově tichý.


Diskuse:

tomil2002 9.12. 7:59  

Dlouho jsme hledali pekárnu která by nejen uměla péct,ale která by také trochu pěkně a solidně vypadala.Volba po né moc velkém výběru padla na Kenwood.Je úplně super.Peče výborně,je tichá a hlavně to není žádný "plasťák".Je plechová v nerezi a měli ještě na výběr bílou plechovou.Nevím,ale na mě ty plastové pekárny moc dobře nepůsobí.Možná mě taky ovlivnilo při výběru,že máme doma robot Kenwood schef,který jsme si koupili v Anglii a ten je naprasto bezkonkurenční všemu co se v obchodech v čr nabízí.No i když všimla jsem si,že Kenwood konečně začíná prodávat taky v česku.To je dobře,protože to jsou opravdu super výrobky pro kuchyni.

Hana 2.8. 7:57  

Nebrat, máme ji od května a už je na druhé reklamaci. Při míchání vyskakuje forma z pekárny a pak není zamíchane těsto, podle mne je špatně řešena.

Anndy 27.12. 11:40  

jakékoliv dotazy rádi zodpovíme na naší diskusi / klik

Sovice_snezna 7.5. 20:08  

Pekárnu mám také. Při prvním pečení jsme byli trochu zděšeni, protože pekárna při hnětení vydávala děsivé zvuky a šílené rány, vypadalo to, že se každou chvíli rozpadne.
Po následném zkoumání jsme zjistili, že je třeba do ní vkládat formu vždy tou správnou stranou dopředu (lze tam vložit i obráceně, ale pak nezapadne do těch postraních paciček) a ještě jí je třeba trošičku násilím pomoc, aby do těch postraních pacek zapadla (musí zaklapnout). Pak probíhá hnětení i pečení v pořádku.
Bohužel mě na ní zklamalo to, že zrovna program 6 (to je ten na pečení chleba ze směsí) nelze časově odložit. Ani u něj nelze nastavit váha chleba ani propečenost kůrky. Lze to jen u některých jiných programů :-(
Jinak funguje zatím vcelku spolehlivě (nemám jí ale moc dlouho). Chlebíky z ní jsou výborné. Ikdyž některé pokusy skončily v koši, ale to nemůžu svádět na pekárnu :-)

e.ku 15.6. 12:49  

Prosím o radu. Má v pekárně při programu marmelada míchat hnětací hák? V návodu píší ano, ale v časové tabulce jen na prvních pět minut a pak už nic. Tak neví.Pokud bych chtěla zkusit recept krupicová kaše nebo vločková v domácí pekarně na program marmelada, tak to bez míchaní nelze.Můžete někdo poradit.Díky.

Anndy 15.6. 20:09  

e.ku - ano, celý program probíhá s hnětačem!

e.ku 15.6. 21:48  

mám tedy pekárnu reklamovat, když hnětení při programu marmeláda probíhá jen prvních pět minut programu? děkuji

Anndy 15.6. 22:32  

e.ku - pekárnu osobně neznám, je třeba se podívat do návodu, co kdy má přesně pekárna při tomto programu dělat. Např. Moulinex u programu Džem / Marmeláda buď jen hřeje nebo jen míchá, nikdy ne zároveň jako u ostatních pekáren.

600301 13.9. 15:04  

Dobry den kdy prosim vyndat hnětaci hak? Jak prosim zde v teto pekarně udělat sekanou?Lze to vubec?Děkuji moc Pepa

Anndy 13.9. 17:42  

600301 - Hnětací metly lze vyndat po druhé fázi hlazení těsta. V době kynutí těsta jsou tři fáze, kdy se hnětače několikrát protočí, těsto splaskne, v časové tabulce je to nazváno - splasknutí - hlazení těsta. Opatrně pekárnu otevři, nejlépe mokrýma rukama vždy z jedné strany těsto nadzvedni a vydej hnětače. Také je možné mokrýma rukama těsto uhladit, pomašlovat viz článek glazování / klik případně posypat semínky apod. Pekárnu opatrně zavři, neměla by být otevřená dlouho a neměla bys ničím bouchnout.

Sekaná - mrkni např. na recepty č. 286, 543, 858, 1134, 1161, ....
Zadělat si maso můžeš klasickým způsobem v míce, pak dát do formy bez hnětačů a spustit program Pečení.

600301 13.9. 22:15  

Anndy Moc dekuji za rady.U teto trouby SCHAZI ČASOVA TABULKA!!!!Tak proto ten dotaz v navodu to neni a nejsou rozdeleny časove pochody a pracovni etapy.Nebo ma někdo k tomuto vyrobku jiny podrobnější manual? Děkuji moc.Vidim,že je zde dobra parta kter si hledi a asi i umi pomoci.Děkuji Pepa

Anndy 14.9. 12:14  

600301 - s časovou tabulkou ti nepomůžu, udělej si čas a aspoň u toho základního programu si pčkej a třeba piš, kdy co pekárna dělá - do kdy nahřívá (jestli má tedy předehřev), do kdy hněte, kdy začíná kynout, kdy je právě ta fáze hlazení těsta a pečení je jasné, to trvá 1h.
Parta jsme fajn, to jo, jakýkoliv dokaz ti víceméně ihned kdokoliv zodpoví na naší diskusi - klik vlevo ve sloupci na DISKUSE - tam tě to přesměruje přímo na naší diskusi domácích pekáren.

myša 30.12. 18:49  

Tak jsem taky čerstvou majitelkou domácí pekárny této značky.První pečení dopadlo dobře a chutně:-).Jenže druhé a třetí pečení nám začala vyskakovat forma z postranních pacek :-( Obraceli jsme,koukali kde by co mohlo být,bohužel asi půjde na reklamaci.Moc mě to mrzí,
byl to dárek pod stromeček

myša 6.1. 19:57  

Tak pekárnu máme opravenou :-)Zapoměli tam,asi při výrobě,ohnout pacičky do správné polohy a ony se pak nezacvakovaly a forma proto vyskakovala.Pekárnu jsem hned odzkoušela a je ok :-) ťuk,ťuk

etyp 12.2. 10:59  

600301 - časová tabulka k této pekárně je uvedena na disketě, kterou jsem měla přiloženou v krabici, když jsem pekárnu koupila. Pokud chcete, mohu Vám zaslat :-)

DS 27.5. 14:47  

Svym prispevkem nechci nikoho od teto pekarny odrazovat, nicmene po svych zajimavych zkusenostech jsem se rozhodl sem napsat, treba to nekomu prijde k uzitku. Rukou mi ted kratce po sobe prosly celkem tri kusy teto pekarny, kazdou jsem kupoval jako novy vyrobek z obchodu se zarukou.
Prvni kus byl vyroben 2009. Bocni plechove packy na uchyceni formy byly velmi slabe, temer nedrzely pecici formu v pekarne, navic svym tvarovanim mely tendenci ji spise vytlacovat ven, naopak pri vlozeni formy druhou stranou k sobe dobre nesedela zakladna formy na jednu stranu zakladny u hridele, muselo se hodne zatlacit, forma drhla a sedela nakrivo. Pekarna byla take divne citit a jedna bocni strana dvirek byla zabarvena dozluta. Vracena.
Druhy kus byl vyroben 2008. Bylo vsak poznat, ze uz byla rozbalena, patrne i pouzita, a vracena, coz neni dobre znameni. Sroubky uvnitr pekarny take vykazovaly znamky rzi svedcici o ev. pouzivani a korozi pri uvolnovani par. Vratil jsem ji radeji take. Nicmene bez povsimnuti nelze ponechat skutecnost, ze tento kus mel masivni bocni packy na upevneni formy, ktere formu drzely velice pevne a forma sla dobre nasadit do pekarny a dobre drzela jak z "jedne", tak z "druhe" strany. Zde by urcite nehrozilo vyskakovani formy pri hneteni, protoze upevnovaci packy mely jine, lepsi provedeni nez na predchozi pekarne z roku 2009.
Treti kus byl z roku 2010. Dilenske zpracovani teto pekarny bylo velice chabe a bylo pod urovni levneho supermarketoveho zbozi. Na pekarne nelicovaly dily, dvirka mirne odstavala v zadni casti a chodila nakrivo, vypinac nebyl zcela zatlacen do tela pekarny a uplne ani zatlacit nesel a hlavne malo topila. Vraceno.
Jsem bez teto pekarny, coz me mrzi, protoze na papiru je navrzena dobre. Domnivam se, ze za vyse uvedenymi problemy stoji nizka uroven vyroby z Ciny a take to, ze se u nas nejspise prodavaji jiz jednou ve svete nebo u nas vyreklamovane nebo vracene kusy teto pekarny, ktere Kenwood pouze repasoval, jak byva v Anglii bezne, a dal znovu do prodeje. Tomu by take nasvedcovalo velke rozpeti roku vyroby pekaren, ktere mi kratce po sobe prosly rukami. Takovou zkusenost jsem u znackoveho vyrobku necekal. Nicmene zavidim vsem, kteri kapli na dobre kusy teto pekarny.
P.S. S Kenwoodem jsem udelal zvlastni zkusenost i s kontaktnim grilem. Rovnou po koupi putoval do servisu, protoze mel prohozene zapojeni spinani ohrevu plotynek (termostaty).. Po techto zkusenostech se Kenwoodu uz budu radsi stranit.

stepanka m. 3.8. 14:41  

zdravim, mam podobny problem jako e.ku - pri programu marmelada micha jen prvnich 5 minut. Dale jen topi a do konce programu uz se hridel nehne. Uz jsem to i reklamovala, vymenili ridici jednotku, nicmene stav je stejny, proste nemicha. Tak to muzu tu marmeladu klidne delat v hrnci :o( Jak je to s jinymi pekarnami - ty marmeladu michaji?
Diky, s.

DS 15.8. 8:56  

stepanka: podle casove tabulky, ktera je soucasti navodu prilozeneho ke spotrebici na dvd, skutecne program marmelada pouze 5 minut hnete, potom 10 minut kyne?,nakonec 50 minut pece.
dalsi minus, ktereho jsem si predtim nevsimnul.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.