Pekárna: Severin BM 3986


- tepelně izolovaný plášť
- samostatná pečicí forma
s nepřilnavým povrchem, s rukojetí
- časovač na 13 hod.
- LCD displej, snadné ovládání
- samostatná volba 3 stupňů pečení
- automatická funkce uchování teploty
až 1 hodinu po dopečení
- je možno použít dvouvaničkovou nádobu

Programy:
- základní
- rychlý
- bílý chléb (francouzský)
- krátkodobý
- celozrnný
- pečivo - pro pečení s práškem do pečiva
- těsto
- pečení
- marmeláda
- sendvič



Adresa výrobce: http://www.severin.de
Cena: 1790,-Kč
Příkon: 750 W
Počet háků: 2
Počet programů: 10
Velikost chleba: max. 1600g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
Romana210
zkušenosti:

Ilona VO
zkušenosti: Mám ji 4 dny a peču a peču, zatím různé chlebíky. Zkouším a zkouším, vlastně taky housky a rohlíky. Vzhledem k tomu, že nic nezbývá, je to OK. °-)

zhubnu
zkušenosti: Dnes přišla,zítra začnu moc se těším na výsledky.

Jittule
zkušenosti: Tuhle pekárnu mám 2 dni,za tu dobu už mi napekla 5 věcí a musím jí dát 100%. Jitka

Ina 35
zkušenosti:

scherka
zkušenosti:

Ivulinda
zkušenosti:

myskamisicka
zkušenosti:

Anneetta
zkušenosti: Pekárnu mám něco málo přes rok a jsem s ní velice spokojená.Už upekla hodně vynikajících chlebíků.Tuto značku všem doporučuji!!! :-)

MarieS
zkušenosti: Pekárnu mám týden.Upekla jsem 5 chlebů a rohlíky. Zatím se vše zdařilo a chutnalo. Při prvním pečení u víka vznikla nepatrná mezera, které bych si ani nevšimla (četla jsem o ní v diskuzi). Návod na pekárnu je ve všech možných jazycích mimo češtiny, ale dá se stáhnout z internetu. Pekárně Severin BM 3986 dávám jedničku s hvězdičkou.

lin11
zkušenosti:

andreiuska
zkušenosti: Skvělá pekárna,peču chleba i sladkosti.Ušetří mnoho času a výsledek je vždy vynikající. Po roce musím doplnit,že jsem ji teď poslala na 4.reklamaci.Ale zjistila jsem,že bez pekárny nedokážu žít

Prcková
zkušenosti: mám ji asi 1/2 roku a maximální spokojenost

dejna11
zkušenosti: pekárnu mám asi rok, zatím jsem spokojena.Jen se ohly háčky za které se forma s chlebem vytahuje,takže si vždycky vezmu rukavice abych se nepopálila.

Allia
zkušenosti: peče se v ní báječně nemůžu si stěžovat

Jacklyn
zkušenosti:

stew87
zkušenosti: pekárnu mám již dva roky a absolutní spokojenost, vždy výborný výsledek

Christl
zkušenosti: tak na poprvý dobrý jsem spokojená myslim že ted se pekárna nezastaví!!!

Anneetta172
zkušenosti: S pekárnou jsem spokojená. Peču každý týden. Víko se mi nekroutí. Doporučuji všem :-)


Diskuse:

novako 22.3. 15:26  

pozor, kroutí se víko.

Romana210 25.12. 21:55  

dnes jsem upekla prvni chlebik č.16 výtečny i se pěkně udělala kurka p.novako ma pravdu krouti se viko zatim po vypaleni a prvnim pečeni se vratilo uvidime jak dal ale jen trochu kdybych to nevěděla na co si dat pozor tak bych to nezjistila

operator 26.12. 16:55  

máme ji dva dny,peče dobře a to víko by nemělo vadit
obsluha pekárny a programy a recepty jsou stejné jako u ety siesty,

pepa 27.12. 19:09  

peče moc dobře,už pátý chléb a vždy výtečný

Benetka 28.12. 14:55  

Prosím,o zaslání návodu v češtiě na troubu
Severin 3986.Dostala jsem ji k Vánocům,ale bez
čes.návodu

eva 28.12. 19:53  

je stejná jako eta siesta

Renka 21.1. 13:30  

Po 4.pečení se zapekla jedna osička a museli jsme reklamovat, naštěstí prodejce je ochoten vyměnit jen samotnou nádobu. Hned, jak bude doma, chystám se na kváskový chleba, protože zatím jsme s pečením spokojeni.

Romana210 21.1. 19:34  

mam pekarnu od vanoc jsem moc spokojena pěkně peče i z vrchu je propečený chlebik oproti mamě ktera dostala etu maximu a pripada mě vršek dost bledý dělala jsem knedliky buchty rohliky vše ok

lidu 26.1. 18:05  

Mam ji od ctvrtka a zatim dobry.upekla jsme dva chleby a rohliky.

Pepa 26.1. 19:34  

už pečeme 5 chlebů týdně a vždy výborný.

volfpe 13.2. 17:22  

Ahoj lidi. Myslite ze se vyplati koupit. Chteli jsem si koupit pekarnu Gallet jak meli v penny. Ale jak jsem slysel co sni je za problemy. tak nechci. A tak jsem tajtu videl v Berry. Vidim ze pekarky maji dobry nazor. CHci se teda zeptat jestli se vyplati,diky za odpov.e Zitra si pro ni mozna pujdeme. ale neni jeste vubecn nic jiste. mejte se

terezka 13.2. 18:12  

mám ji dva dny a myslím že je dobrá stejna jako všechny okolo plní učel pečeni atd...akorát přiložené recepty jsou k ničemu mrkněte spíš na vyzkoušene zde tak ahojky a hodně zdrau u pečení

operator 13.2. 20:10  

gallet a professor nebrat-výroba čína

Pepa 13.2. 20:24  

máme od vánoc severina 3986 od 26.1 pečeme 5 chlebů týdně a vždy výborný.Pekárnu doporučuji.

eva 13.2. 20:31  

kdo nemáte český návod na severin 3986 tak na stránce pekárny.unás je návod u eta siesta uplně schodný i s recepty

russulka 6.3. 22:09  

Já jí mám také od vánoc a jsem s ní velmi spokojená.Zatím peču jen chleba,návody jsou pro mě dost nejasné.Hlavně takový druh zboží bych nekupovala v penny a podobných supermarketech,nikdo vám neporadí a při reklamacích dělají potíže.Jsou naštvaní,že je obtěžujete a zdržujete.Příjemné pečení.

bára 21.3. 19:31  

máme pekárnu půl roku a peče a peče,chléb je vždy výborný.Nádoba,hnětače a vše jako nové.Doporučuji.

Simona 26.3. 18:15  

troubu mám pár dní, reklamovala jsem ETU Harmoni, prý vadná série elektroniky, ale ani tak jsem na ETU nezanevřela a kdyby neměli poslední kus byla bych jí jen vymněnila. Takhle jsem si musela vybrat jinou nebo nechat vrátit peníze.Šla jsem do severinu, můžu Vám říci že manuál v češtině je nebe a dudy proti návodu z ETY.Jinak ovládání i disign je naprosto stejný.Podle mě to vyrábí jedna země(asi čína), jen s minimálními změnami pro různé firmy.Zatím jsem spokojená, peču chleby podle receptů co najdu na netu a jinak si dělám kynutá těsta podle svých starých domácích receptů a po vykynutí si těsto vyndám a buď udělám knedlík a uvařím ho, nebo buchty, koláče upeču v troubě.

bára 26.3. 19:31  

severin je z německa,výroba z dílů EU.

ukcebarv 28.3. 17:29  

Pekárnu mám asi týden a opravdu se kroutí víko. při pečení se udělá pod víkem mezera asi 5 mm. Chleba je upečený, ze stran má krásnou kůrku, ale nahoře je světlí a vůbec ne křupavý. Chci se zeptat, jestli je to normální, aby se nahoře kůrka nedělala, nebo je to způsobené nedoléháním víka. Pak by to asi bylo na reklamaci, že? Děkuju za radu!

pepa 28.3. 22:55  

nám se též kroutí,ale to nevadí.Chléb je výborný a to je hlavní.Mám upečíno už 56 chlebů a peču jen na první stupeň tmavosti a program 2.Spokojenost

Věra 29.3. 18:18  

mám pekárnu asi 14 dní - severin 3989 a už mám zkroucené výko, chleba po upečení je propadlí.Asi to je na reklamaci,že?

pepa 30.3. 20:38  

Věro to nebude víkem,ale asi moc vody.Na 1/2kg mouky
350 ml všech tekuti celkem
ozkoušej a napiš

věra 31.3. 8:04  

Vody dávám množství,jak je psáno i jak píšeš ty.Nekdy i mín,protože těsto se moc patlá.Myslíš,že to víko nevadí,že při pečení,se tam udělá škvíra?

pepa 31.3. 20:41  

Věro,to nevadí.Těsto kyne,chleba je propečený
a to je hlavní.Jak se koukám v obchdech,tak u jiných pekáren také nesedí výko a je tam mezera

Klučínek 16.4. 10:42  

Dobrý den, taky jsem si koupila sekárnu Severin BM 3986, mám jí už víc než měsíc a jsem opravdu spokojená. Zatím zkouším jen jednoduché receptíky, ale od té doby už jsme pečivo nekoupili. Zkouším i kynuté a je to pohoda, sedím u televize a ona maká.

tomdr 16.4. 13:46  

Chci se s Vámi podělit o první zkušenosti s touto pekárnou. Po 4 pečeních je bezvadná a připojuji recept na pšenično-žitný chleba, který je jistou modifiací receptu v uživatelské příručce pekárny (pořadí odpovídá pořadí přidávání surovin):
200ml vody, 220ml kysaného podmáslí, 175g pšeničné mouky hladké, 175g pšeničné mouky hrubé, 3 lžičky soli (platové odměrky), 1 3/4 lžičky cukru (plastové odměrky), 1 lžička kmínu (plastové odměrky), 350g žitné mouky chlebové, 3 lžičky sušeného droždí (plastové odměrky).
program : "1" - základní + 60 minut temperování, poté vyjmutí z pekárny a vychladnutí na prkénku
stupeň opečení kůrky - střední
Chleba není shora propadlý, pěkně kulaťoučký, kůrka má krásně hnědou barvu. Chuť je výborná, chléb má všude více méně stejnou strukturu.
Doporučuji.
Tomdr

Věra 16.4. 18:01  

pepo,vody dávám mín,ale těsto je propadlé pořád.Měnili mě i víko,ale taky je tam škvíra.Mám prý používat pekařskou mouku!A to je jako jaká,nevíš?Snat každá je pekařská,ne?Ahoj

pepa 17.4. 22:22  

ahoj Věro,používám hladkou mouku fabulo z plusu a celozrnou pšeničnou,žitnou a chlebovou z Předměřic kupuji v tesku.Droždí v kostce z penymarketu voda330ml,olej10ml,ocet10ml(nebo200ml piva,130ml vody,olej10ml a ocet10ml)s pivem je lepší
množství mouky 200g hl.100g ži.c100g pš.c110g chl.(nebo300 hl 110 žit.c 100 pš.c )1čl cukru 2čl soli kmín a 1/2droždí a peču na program 2 nebo 1

věra 18.4. 16:17  

pepo,dík.Kde bereš recepty?Na internetu?

Pepa 19.4. 17:12  

Věro,tento chleba je podle mého bádáni a jinak recepty jsou zde nahoře anebo v návodu pekárny.Tak zkoušej a bádej.
Pečení zdar

Marky 22.4. 14:34  

Ahojky, pekárnu mám 3 týdny, peču obden chlebíky obyč i sladké a jsem nesmírně spokojená. Víko zatím v pohodě.

Dino 10.5. 12:45  

MA pekarna pojistku pri vypadku el. proudu??

Pepa 10.5. 22:38  

má paměť asi 15 minut

Pepa 10.5. 22:39  

jak se daří Věro

zhubnu 19.5. 11:32  

V pečící formě se vydřelo od hnětačů kousek teflonu ,co mám dělat můžu péct dál a nebo raklamovat,poradte díky.

Jancaf 4.6. 18:28  

Ahoj,mám pekárnu asi 3 týdny a jsem spokojená, ale při pečení dvou posledních chlebů se mi stalo, že se při posledních 10 minutách pečení začaly točit tyčky hnětačů. Hnětače před pečením vytahuji, tak teď nevím, dělám správně? Nebo je tam nechávat?

kata 13.7. 16:26  

ahojky mám pekarnu půl roku výborně peče zatím se daří ovšem po 5měsícich používaní praskl řemen..tedy řemínek sehnat náhradní díl bylo tedy komplikované ale podařilo se reklamace by byla asi na místě kdbych nezaložila tak dobře záruční lista tak jsme si poradili a řemínek sehnali až na tuto poruchcu jsem spokojena a až tahle uplně odejde kupuji zas chleba kupovany už nikdo doma nechce jen ten domácí přeji chutné pečení

tani 31.7. 10:46  

ahoj, pekárnu mám 2 týdny a zatím peču denně, po chlebu se vždy jen zapráší.Jsem s ní spokokojená, doporučuji.

klíč 5.10. 22:13  

Tuto pekárnu mám půl roku. Chleba peču tak dvakrát týdně a o víkendech si nechávám kynout těsto na různé housky, bulky a rohlíky. Po všem se zapráší, takže hodnocení z mé strany je perfektní. Víko se opravdu zkroutilo, ale ničemu to nevadilo, reklamovala jsem až ve chvíli, kdy mi z víka vypadlo šroub. Nové víko už se nezkroutilo tolik. Recepty používám téměř výhradně z Dámy. Všem doporučuji

Anndy 27.12. 11:45  

jakékoliv dotazy rádi zodpovíme na naší diskusi / klik

operator 29.12. 19:50  

pekárnu máme v provozu 4 krát týdně od 26.12 2007 a jsme spokojeni.Peče bez poruchy.
Doporučujeme.

zuzar 3.7. 10:16  

S pekárnou jsem spokojená.Víko se mi taky zkroutilo,ale ničemu to nevadí.Bohužel,musela jsem reklamovat pečící nádobu,protože mi protékalo velmi jemně skrz hnětáky těsto.Vypeklo se mi nějaké těsnění.Volala jsem rovnou na distribuční firmu a byla jsem velmi příjemně překvapena rychlostí a ochotou problém řešit.Jeden den jsem se optala ,zda je problém na reklamaci(přes mejla) a druhý den se mi ihned po ránu ozvali na telefon.Super jednání.To se vidí málokdy.Čekám na novou nádobu, i když v záručním listě je na ní pouze 1/2roku záruka a já ji mám již 1 a 1/2roku.Jinak peču jen z Dámy a zatím, vše co jsem pekla, bylo vynikající.

jana 11.8. 16:40  

pekárnu jsem během roku a čtvrt 4x reklamovala, nyní mi vrací peníze

Allia 28.8. 16:51  

návod na tuto pekárnu není stejný jako u ety siesty máme to vyzkoušeno bohužel jsme dost narazili, jinak pokud by někdo chtěl jsem ochotná na tutu severinku návod naskenovat

zuzar 20.2. 16:01  

Už jsem jednou psala a byla spokojená s výměnou nádoby.Bohužel pár dnů před vypršením záruky jsem musela reklamovat.Začalo v ní hlasitě při hnětení lupat.Jinak peču denně a o víkendech klidně i 3x za den.Nešetřila jsem ji.Minulý týden volali,že si mám přijet vybrat jinou.Mám dilema,zda tu samou či jinou,ale rozhodně bez pekárny nezůstanu.

Flapi 5.11. 8:37  

Uvažuji o koupi téhle pekárny. Jen nevím... ta dvouvaničková náboda je hned u toho? Nebo kde se dá dokoupit?

Pensasuhr 1.1. 14:42  

Prosim vas, kde sa dostanem ku ceskemu alebo slovenskemu manualu s receptami k pekarni 3986? Samozrejme som manual aj s repceptami niekde stratil a chcem vyskusat aj ine recepty. Na internete som nasiel len rozne anglicke a nemecke manualy.Dakujem

Christl 10.1. 14:28  

po dvou měsících používání jsem spokojená ale buchty v této pekárně nám moc nechutnaj maji moc upečenou spodní a boční strany.dále se mi smazala ikonka na start- už je tlačítko pouze šedé.sklon displeje mi nevyhovuje jelikož jsem malá a nevidím na čísla takže koukám na to ze zadní strany radši

ROMIK 27.5. 12:33  

Pekarna fungovala dobře,až se vydřel jeden z hnacích řemenů(delší).Nemate někdo kontakt ,kde se dá koupit náhradní.Díky

Christl 25.1. 12:35  

mám pekárničku už přes rok a pohoda sem tam nějaký škrábanec na metlích ale nevadí-nedávno jsem dělala škvarky a výborná věc jsem spokojená peču chleba -rohlíky tedy jakýkoliv těsto zadělám ale peču radši v troubě ve sporáku- chleba je pro mne lepší když je to bochník a né kostka z pekárny-každej podle svýho



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.