Pekárna: Eta 7149 90010 Delicca

FACE LIFT předchozího úspěšného modelu 7149 90000 Delicca, nová grafika a rozmístění ovládacích prvků. Stojánek na bagety s povrchem NON STICK.

- možnost nastavit velikost chleba (velký 1300g, malý 900g)
- možnost zvolit stupeň propečení kůrky (světlá, střední, tmavá)
- tlačítko PAUSE
- zobrazení denního času i za stavu nečinnosti
- speciální program pro bezlepkové pečení
- LCD displej
- akustický signál
- funkce odložený start (10 minut - 12 hodin)

Programy:
1. klasik
2. celozrnný
3. toustový
4. rychlý
5. sladký
6. dort
7. marmeláda
8. těsto
9. superrychlý
10. pečení
11. bezlepkový
12. domácí (vlastní program)

NOVINKA: nástavba na pečení baget
Paměť při výpadku el. energie (2x AA baterie)
Hodiny v reálném čase
Atraktivní modře podsvícený LCD display

Bohaté příslušenství: pečící forma, hnětací háky, odměrka, pohárek, háček

Adresa výrobce: http://www.eta.cz
Cena: 2180,-Kč
Příkon: 800 W
Počet háků: 2
Počet programů: 12
Velikost chleba: max. 1300 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
danessa
zkušenosti:

Zvědaváholka
zkušenosti: spokojenost

Majinka7777
zkušenosti: Dnes koupena,první chlebík se už peče,jsem zvědavá na výsledek.Je to naše úplně první pekárna.

adaaja123
zkušenosti: Velice jsem spokojená

barunka00
zkušenosti:

emmicka
zkušenosti: Včera jsem dostala od syna pod stromeček.Je to moje první.

Terezz870
zkušenosti: Moje první pekárna. Zatím vyzkoušen slunečnicový chleba a kokosová bábovka.

lekorka
zkušenosti: Dostala jsem ji od Ježíška, pekla jsem zatím 2x, a povedlo se. Uvidíme, jak se bude dařit dál, baví mě to :-) A syn s manželem jsou opravdu vděční strávníci! :-)

lekorka
zkušenosti: Dostala jsem ji od Ježíška, pekla jsem zatím 2x, a povedlo se. Uvidíme, jak se bude dařit dál, baví mě to :-) A syn s manželem jsou opravdu vděční strávníci! :-)

blazka
zkušenosti: zatím nevím , mám ji novou, budu zkoušet, pak se ozvu!!!

Lynette
zkušenosti: Pekárnu Etu jsem vybrala za pomoci testu dom pekáren. Pořízena byla v listopadu a od té doby peču vynikající domácí chleba pouze z pekárny, ne ze směsí, ale vlastní kváskový. Horní strana chleba nemůže být nikdy upečena do hněda, protože topná spirála je v dolní části pekárny, proto nastavím kůrku propečení tmavší. Spoustu vyzkoušených receptů je v knize Pekárnománie. Pekárnu Eta vřele doporučuji. Opravdu dobrý pomocník do kuchyně

brinza
zkušenosti:

peTTa
zkušenosti: Mám ji cca dva týdny, je to moje první pekána a jsem nadmíru spokojená. Jede u nás minimálně dvakrát denně a zatím se vše daří.

mapavca
zkušenosti: zatím testuji

Nellys
zkušenosti: Pekárnu mám asi třetí den. Vypadá moc pěkně a dnes se pokusím upéct první chlebík. Tak včera jsem se pustila do prvního pečení a upekla úžasný mazanec. A dnes jsem dělala domácí rohlíčky. S pekárnou jsem moc spokojená.

KajaJu
zkušenosti: Ahoj holky, včera večer jsem si přivezla domů svou první pekárnu a teď už se v ní chystá chlebík. Jsem zvědavá, jak to dopadne :-)) , jsem pořád ze všeho taková vyjukaná, tak i teď jsem jako na trní a čekám, co z pekárny vyleze.... asi na vás budu mít spoustu dotazů, tak snad se mnou budete mít trpělivost. Všechny pekařinky zdraví Kája

renata72
zkušenosti:

Gabi58
zkušenosti: Pekárnička je super, tichý chod, cesto vypracuje perfektne, som s ňou spokojná. Po roku a pol mi vypadol nástavec na hnetací hák, mám v nádobe dieru, idem reklamovať.

Krásnoočko
zkušenosti: Zatím ji mám asi týden, peču denně a pokud se držím receptů zde uveřejněných, daří se. Pekárna dobře zpracovává těsto, hlučnost hnětení mi nevadí, jen ten akustický signál je šíleně nahlas a taky pípá dlouho. Kdyby pípla jednou, dá se to, ale pípá několikrát za sebou, že by to probralo i mrtvolu. V noci se tedy péct nedá (bydlím v bytě a mezi kuchyní a ložnicí je chodba a jedny dveře) a ve dne se toho zvuku zatím vždycky leknu. Možná si časem zvyknu. Čištění pekárny je naprosto jednoduché, stačí opláchnout vodou, nic se nepřilepí, umíchaná těsta nebo i hotové chleby mi jdou vždy lehce vytáhnout, bez jakékoli námahy jen klepnu formou a je to. Jen mi ještě trochu vadí 60min přihřívání na konci pečení. Přijde mi to zbytečné, chci, aby mi upečený chleba hned chládnul a ne se ještě hodinu ohříval a když zrovna nejsem doma a nevytáhnu ho, tak pekárna ještě tu hoďku jede a člověk pak stejně čeká, až chlebík zchládne. Ani nevím, jestli to jde vypnout, neměla jsem čas pořádně prostudovat návod a jen tak letem světem jsem to nikde neviděla...

keselylenka
zkušenosti: Pekárnu máme od prosince, tedy necelý rok a v provozu je zhruba obden. Funguje parádně, chleba už nekupujeme, jen pečeme. Dělala jsem v ní i těsto na kynuté buchty a super.

bubag
zkušenosti:

Galileo297
zkušenosti: Zatím ji máme krátce , ale zatím slouží dobře. Jen pro ostatní , někde jsem četl , že je ta velká odměrka špatná. Skusil jsem přeměřit obsah vody a srovnal jsem to s jinou i digitální váhou a je tam rozdíl.Když si na ní odměříte 200ml , tak ve skutečnosti máte minimálně o 10ml víc. Jinak chválím je tihá, přehledná. Uvídíme po čase

marc1
zkušenosti:

Veffik
zkušenosti:


Diskuse:

Andulka 9.11. 17:10  

Dnes mi přišla pro kamarádku tato pekárna a hned jsem ji vyzkoušela. Taky jsem vyzkoušela bagety pečené přímo v pekarně v nástavbě na pečení baget.V navodu uvádějí péct bagety 55 minut ale to je omyl. Já jsem je pekla 25 a aj to bylo dlouho. Zdají se mi dost vysušené. Dle mojí zkušenosti je lepšíje pect na bagetovém plechu v troubě. Ted se mi peče i chleba v pekárně. Dám vědět jak dopadl.

Andulka 9.11. 21:47  

Upekla jsem v teto pekárně chleba č.0016, tzv. začátečnický. Pekla jsem ho na program Klasik, ale nějak se mi moc nepozdával. Horní kůrka byla dost světlá a další 3 strany jakoby hodně tvrdé. Ale chleba uvnitř byl propečený dobře. Ale, nevím kde jsem udělala chybu. Nevzdám to, vyzkouším znovu a jiný recept. Asi jsem už zvyklá na chleba kváskový a pečený v řimském hrnci

mary69 7.12. 15:46  

Chci se zeptat - umí tato pekoška také jogurt?
Díky.

tequilla 26.12. 23:16  

Dostala jsem od Jeziska! Zitra otestuji ;-)

tequilla 27.12. 17:04  

Tak jsem dopekla. Behem peceni se mi udelalo ohromne bricho az na sklo a pak se mi propadl :-( Pekla jsem 0508 podle Kovářky... Ale jeste jsem ho nerozkrojila, je jeste teply....

Anndy 27.12. 17:25  

tequilla - pokud se chléb při pečení propadne, vytvoří se tzv. ušák. Je to známka toho, žes dala buď moc droždí nebo bylo v těstě příliš mnoho tekutin.
Doporučuji přečíst si článek

JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik

lekorka 3.1. 16:54  

Myslím, že Ježíšek vybral dobře :-) Pokud se něco nepovede, tak to bude mýma ručkama. Zatím jsem nadšená!

tequilla 5.1. 19:49  

:-) DRuhy chlebík 0016 uz byl lepsi , ale asi mi v nem chybi ta zitna mouka,, a zdal se mi hodne bublinkaty, zkusim trosku jiny recept :-)

brinza 9.1. 16:36  

Tequilla mozes mi prosim Ta napisat priblizne kolko si coho dala? vody drozdia a pod. pripadne aj druhy muky aku davas. skusam kadejako a stale mi splasne.dakujem

KajaJu 9.2. 13:18  

...tak chlebík už se dodělává, skončilo pečení a teď je tam svítí nápis PÉČE - vůbec nevím, co to je?! Barvu chlebíku jsme dala střední, ale zdá se mi dost světlý, skoro až bez barvy, tak nevím, jestli se to ještě "dobarví" tou péčí, nebo jestli příště rovnou dát barvu tmavou.

Tominokoj 12.2. 22:09  

Mám pekárnu 3 dny. Vyzkoušel jsem dvě směsy. Postupoval jsem podle návodu a zvoleného programu. Jelikož se mi nezdálo zbarvení tak jsem tedy ještě použil program pečení navíc a i potom byl chleba nedopečený a uprostřed byl nedopečený v obou případech. Potom jsem použil chlebové mouky a ostatních indegriencí dle popisovaného postupu jsem se řídil. Bohužel chleba je jak syrový. Kde je chyba?

KajaJu 13.2. 14:44  

Ahoj Tominokoj, tady na stránkách píšou http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24, že do sušených směsí se má dávat o něco méně vody, než uvádějí na sáčcích. Já jsem pekla už ze dvou směsí čtyři chlebíky, pokaždé jsem dala o 50 ml vody méně a chlebíky byly povedené a vynikající.
Nevím, jestli se chybička vloudila tim množstvím vody nebo je někde jiný zádrhel.... Pekla jsem pokaždé na program Klasik, vel. větší a barva tmavá.

Tominokoj 14.2. 0:16  

Ahoj KajaJu, děkuji za radu. Pekárna půjde na reklamaci jelikož z třetího pečení vzešla něco jako těstová hmota. Což je spíš zádrhel v pekárně. Když je chleba syrový uprostřed tak to opravdu vypadá na zádrhel v pekárně.

schmimir 16.2. 21:28  

Dobrý den Tominokoj,

jak dopadla vaše pekárna a reklamace? Pořídili jsme si ji novou a právě zkouším svůj první chlebík. Peču na program Klasik. Chleba se propadl, dala jsem moc droždí. Už ho ale asi 1h dopékám programem pečení a pořád je po stranách světlý. Kde může být chyba? - Chléb je jednoduchý - jen hladká mouka a slunečnicová semínka....

Tominokoj 17.2. 23:06  

Zdravím schmimir,
zatím se ještě nevrátila ze servisu. Pekárna se poslala do servisu. zákonná lhůta na reklamaci je 30 dnů. Tak uvidíme. Při pečení z mouky jsem použil mouku T1050 podle receptu coý je chlebová mouka. Ze začátku je určitě dobrý udělat podle nějakého receptu z knížky nebo z netu.Je lepší při procesu kynutí neotvírat pekárnu. Podívala jste se do pekárny při pečení?

Gabi58 30.4. 10:38  

Ahoj.
Použil už niekto z Vás program 12 /domáci?/
Keď som sa ho pokúšala nastaviť podľa návodu
a stlačila tlačítko CYKLUS mal sa mi na display objaviť nápis H1 /alebo K1,K2/ ale nič také tam nebolo, takže som to programovala prakticky naslepo.

emmicka 27.8. 16:35  

Dnes si syn odvezl moji pekárnu na reklamaci. Dostala jsem ji k vánocům a už začaly problémy s teflonem na nádobě. Začaly se objevovat malé dírky do povrchu teflonu. A ještě taky odstává displej s tlačítkama. Držte mi palce, ať je reklamace co nejdříve kladně vyřízená.

Dáša 9.3. 22:31  

Dostala jsem ji k narozeninám a peču pomalu každý druhý den.Jsem moc spokojená,Mám ETU Deliccu.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.