Pekárna: Electrolux EBM 8000


- možnost zvolit velikost chleba (500 g, 750 g 1000 g)
- možnost zvolit stupeň propečení kůrky (světlá, střední, tmavá)
- funkce odložený start
- ztlumení zvukové signalizace u odloženého startu
- sklopný hnětací hák
- přídavná kulatá nádoba na koláč (270 g)
- horkovzdušný ventilátor pro lepší propečení kůrky
- odnímatelné víko pro snadnější údržbu

Programy:
1 Bílý chléb
2 Bílý rychlý chléb
3 Celopšeničný chléb
4 Celopšeničný rychlý chléb
5 Francouzký chléb
6 Briošky
7 Super rychlý chléb
8 Koláč
9 Bezlepkový chléb
10 Těsto
11 Domácí těsto
12 Džem
13 Extra pečení
14 Piškot
15 Rýžový nákyp
16 Dort
Programy 14, 15 a 16 jsou pro přídavnou nádobu na koláč.

Adresa výrobce: http.//www.electrolux.cz
Cena: 2640,-Kč
Příkon: 680 W
Počet háků: 1
Počet programů: 16
Velikost chleba: max. 1000 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
jittka
zkušenosti: Dovolim si kratce ohodnotit tuto pekarnu, kterou mam druhy den. Jelikoz se jedna o mou prvni pekarnu, provedla jsem pred jejim zakoupenim celkem peclivy pruzkum trhu :). Pro tuto pekarnu jsem se nakonec rozhodla jednak kvuli sklopnemu haku a variabilite nadob a jednak kvuli moznosti ztiseni signalizace pri odlozenem startu. Pekarna je designove velice zdarila, ovladani jednoduche. Co se tyka hlasitosti nemam srovnani, ale neprijde mi hlasita, stejne tak jako rozinkove pipani a signalizace pekarny vubec. Zatim jsem v pekarne upekla jeden chleba a jeden mazanec, oboje vybehlo krasne, kurka byla presne takova jakou jsem chtela, haky zustaly ukazkove sklopene. Displej odpocitava cas do konce procesu a celou dobu je podsviceny. Pekarna nema svetlo vevnitr. DObu peceni lze nastavit bez nutnosti cekani na zchladnuti pekarny. Malou kolacovou nadobu jsem jeste nezkousela. Prijemne jsem byla prekvapena tim, ze steny pekarny jsou sice teple, ale ruce na nich udrzim. PO precteni negativnich prispevku se musim sve pekarny opet zastat. Po temer roce a pul peceni opet hodnotim na jednicku, pekarna slape jako hodinky, pece skvele, tise, spolehlive. Po trech letech pouzivani jsem ji vymenila a darovala sestre, poridila jsem si jinou pekarnu, s kterou jiz resim problem, zatimco moje sestra v Electroluxu vesele pece dal. Za tri roky pouzivani nemela ani jednu zavadu a v porovnani s dalsima pekarnama je tahle u mne stale proste numero uno :). Jeste doplnim - v posledni dobe, jsem s ni pekla zejmena s odlozenym startem a prave tato pekarna pri odlozenem startu ma skutecne vypnute pipani. V porovnani s ostatnima pekarnama take nema tak horky plast pri peceni.

Haninac
zkušenosti:


Diskuse:

ivan77 5.11. 18:36  

ahoj jitka, chcem sa spytat, aka je hlucna ta pekaren, ci sa da pouzivat aj v noci, aby nas nezobudila z kuchyne. a ci ta signalizacia zvukova je naozaj vypnuta.tiez pozeram uz dva dni kadejake pekarne. a zaujala ma aj vec, ze niektore maju aj automaticky pridavnik napriklad orieskov alebo hrozienok. to znamena ze tie co ho nemaju, tak sa to musi pridat rucne? ako je to s touto pekarnou? ked pecies v noci, musis to pridavat rucne a vstat? a este sa chcem spytat ten hak sa sklopi, teda nie je diera v chlebe?
dakujem, dufam, ze moj dotaz uvidis.

zunicka113 18.11. 9:44  

Ahoj Ivan, odpoviem na par otazok, tuto pekaren mam,ale zatial som piekla len dvakrat. Pisu ze je tlmene pipanie pri odlozeni startu, neskusala som to este. Semiacka sa mozu pridat uplne na zaciatku spolu s ostatnymi surovinami,ked nie je automaticky pridavnik. Co sa tyka hlucnosti miesania, mne sa zda menej hlucna ako predchadzajuci Clatronic. Ano, hak sa sklopi pred pecenim,takze ostane malinka dierka,neporovnatelne mensia ako po klasikom haku..aj kvoli tomu som si ju kupovala ja.

jittka 20.12. 23:02  

Ahoj, omlouvam se ze odpovidam teprve nyni, mela jsem napilno.
K peceni - ja zase nejsem nejaka superpekarka, pekarnu jsem si koupila letos v kvetnu/cervnu, pak jsem pekla asi mesic 2x denne :), dalsi mesic 2x tydne, nasledne se frekvence snizila a ted jsem prozmenu asi mesic nepekla, ale pravda je, ze je to spise nedostatkem casu, nezli nechuti k peceni.
Pekla jsem hlavne chleby, takove ty plne orisku, seminek, rozinek a dalsich bobuli, pak neco malo sladkeho, 1x jsem pekla sekanou, jedenkrat marmeladu a pripravovala jsem testo na knedlik a nekolikrat jsem vyuzila kolacovou nadobu.
O pekarne si myslim ze je kvalitni, k peceni nemam vyhrady, malinko je zespodu chleb propecenejsi nez zvrchu, ale to dela kazda pekarna, jak jsem vyrozumela.
Pekarna je jednohakova a testo umota naprosto ukazkove. Co se tyce odlozeneho startu a ztiseneho signalu, tak jsem ho jeste nevyuzila. Vetsinou to proste zapnu kdyz jdu spat a rano je chleb cerstvy a mekky stejne tak, nepotrebuju aby byl teply. Cili z toho vyplyva, ze nam tady v noci zapipa takove to rozinkove pipani, ale me to nerusi - kazdopadne tohle neni obecne doporuceni, kazdy je jinak citlivy a ja mam kuchyn navic jeste pres chodbu.
Tahle pekarna nema automaticky davkovac, ackoliv jsem o pekarne s automatickym davkovacem taky premyslela, musim rict, ze ho vubec nepotrebuju, navic ja tam tech zrnicek apod davam takove mnozstvi, ze by se to neveslo do trech automatickych davkovacu.
Co je u tehle pekarny bomba, je sklopny hak, ktery funguje bajecne, jeste se mi nestalo, abych vyklopila chleba i s hakem, vzdycky zustane v nadobe, cili uplne odpadava starost loveni haku, jak v teste, tak v hotovem chlebu.
Pekarna je velice vydarena, myslim ze patri mezi ty hezci, displej je modre podsviceny a odpocitava cas celeho programu.
Programy jsou pro peceni testa uplne dostacujici, da se nastavit i peceni samotne (napr. k dopeceni, nebo k tem sekanym) plus navic jsou tri programy ke kolacove nadobe. Ta je malicka, ale jako maly moucnik pro 4 lidi dostacujici, je to kulata, nizka teflonova nadoba a namisto haku ma specialni nizkou michaci lopatku. V ni jsem pekla porad jenom podle navodu takovy ten dortik s vlastni modifikaci a nic jineho jsem nezkousela a dopadl vyborne. Obsluha te kolacove nadoby neni tak jednoducha jako u peceni chleba, kde se to jenom skutecne nahazi. Musi se u ni napriklad rozkvedlat vajicko mimo pekarnu a obcas pomoc pekarne promichat testo, ale jak pisu, nemela jsem moznost to poradne odzkouset, ne snad kvuli nedostatku invence, jako spise nedostatku casu :).
Jinak pekarna ma snad jedinou nevyhodu a tou je, ze na program "marmelada" budto hreje anebo micha, marmeladu to udela luxusni, ale treba krupicovou kasi ta moje pekarna nezvladla, ackoli si zase rikam, ze by to mohla treba zvladnout na nejaky ten kolacovy program v kolacove nadobe.
Ja osobne, kdybych si mela znovu vybrat pekarnu, bych premyslela znovu o tehle anebo o Ete Duplice a to jenom z duvodu te zdvojene nadoby. Jinak jsem spokojena moc o cemz svedci i fakt, ze pekarnu stale mam a nevymenila jsem ji za jinou, s cim bych, v pripade ze bych spokojena nebyla, nemela sebemensi problem.
Tak hodne zdaru ve vyberu preji :).

zunicka113 21.12. 9:01  

Tuto pekaren mam asi dva mesiace a zatial vobec nie esom spokojna:( Prvy problem bol, ze mi rezonuje vicko pekarne ktore je tvorene sklom a kovom, skusala som to rozne podkladat a nakoniec som zistila ze staci kusok tvrdeho papiera vlozit medzi sklo a kov. Dalsi problem ovela vacsi je ten, ze chleba vychadza asi o polovicu mensi ako som mala v predchadzajucej pekarni. Zistila som ze hak sa hybe 20minut po zaciatku pecenia a tym padom pekne vykysnute cesto spadne. Som uz z toho nestastna, skusala som rozne programy a robi to na vsetkych. Predtym som sa o cesto nemusela ani moc starat a chlebik bol pekne nakysnuty a vzdy bol pekne obly. Teraz dostanem chlieb, ktory je usaty alebo rovny. Skusala som vypnut pekaren prave tych 20minut po zaciatku pecenia a nasledne spustit dopekanie. Skoda ze sa neda nastavit viac ako 10minut,lebo som to musela spustit 3x. Chlebik bol vsak konecne pekny. A hak bol tiez pekne sklopeny, takze nechapem zmysel toho pohybu 20minut po zaciatku pecenia...

Anndy 21.12. 9:09  

zunicka113 - pekárnu bych určitě reklamovala!

zunicka113 21.12. 9:44  

No, kamoska ma tuto istu, jej vychadzaju chlebiky pekne, tiez jej vraj hybe hakom pocas pecenia...takze rozmyslam aka chyba v tom este moze byt,cesto sa snazim robit huste,aby sa nelepilo na steny pekarne. Mozno si poziciam aj tu jej a skusim urobit rovnaky chlieb na oboch,aby som zistila ci je problem v pekarni ci v pekarke - ale po 5 rocnom peceni som si myslela ze pekarka som uz dobra:)

zunicka113 21.12. 10:07  

Este aby som uviedla na pravu mieru, pohyb haku je len minimalny - 1/4 kruhu (90stupnovy uhol)

zunicka113 5.1. 21:46  

Hm,tak sa prestal tocit hak ked je na nom cesto, pekaren putuje do servisu:((

scherka 13.1. 11:15  

Ahoj, prosím máte nějaké nové postřehy s touto pekárnou? Především mě zajímá ten horkovzuch, je to znát na kůrce?

zvedava 25.2. 9:39  

Ahojte, mate niekto skusenosti s touto pekarnickou? Chcela by som si kupit tuto pekaren velmi sa mi pozdava, len neviem ze ake su skusenosti s touto pekarnou, tak isto ani navod som nenasla na internete. Ci su tam nejake recepty a ako su spravene ci su spravne a tak. tak isto peciete chlebik zo zmesi alebo z prisad? dakujem vam.

Anndy 25.2. 9:58  

zvedava - návod by měl být u pekárny. Spoustu rad, tipů a hlavně receptů najdeš zde vlevo. Platí to pro všechny pekárny. Více na naší diskusi

zvedava 25.2. 10:26  

andy - dakujem myslela som skor ze najden online nejaky navod... len tak som ho chcela kuknut predtym.. ale dakujem aj tak za radu :)

ivik12 7.3. 11:48  

Dobrý den, měla bych takový dotaz ohledně pečení mazance. Peču ho z půl kila mouky, dám střední velikost, kůrka světlá a program jedna a mám to připálené a dneska dokonce nedopočené. Už jsem pekla i chlém 2x dobrý a jednou byl nedopečený a to jsem nastavila stejně. No ale hlavně bych stála o radu na jakém programu pečete mazanec. díky

Karel Kahovec 21.4. 16:34  

Horkovzduch na horní kůrce znát je a hodně, mohu porovnat s malou Moulinexkou. Fouká posledních 25 minut pečení a udělá docela hezkou kůrčičku, někdy víc z jedné strany (u vyšších bochníků).

Zato ten sklopný hák je něco, co už v životě nekoupím, u Moulinexu zůstala malá dírka v pecnu, tady je roztrhaný a rozsekaný celý spodek bochníku - hák se sklápí ne na dno nádoby, ale mezi kůrku a těsto a tam se točí zpět. Kravina.

Kromě toho dělá nerovnoměrně vykynuté bochníky - hnětení mezi kynutím je příliš krátké, takže splaskne jen spodek bochníku a nahoře bubliny zůstanou. Znatelně lepší výsledky dává rychlý program, kde se během kynutí hňácá jen jednou místo dvakrát.

Za ty prachy radši nekupovat.

Haninac 11.1. 18:58  

chtela bych se zeptat zkusenejsich - dostala jsem tuto pekarnu k Vanocum, pekla jsem zatim 2x chleba a pokazde se mi nesklopil hak a udelal v chlebu diru, ale super velkou, protoze se tam jeste otoci :-( co delam spatne? davate dovnitr hak sklopeny nebo postaveny?

Karel Kahovec 14.1. 16:41  

Hák musí chodit naprosto volně a zlehka nahoru a dolů, pak je jedno, jak se tam dá, má ve sklopeném stavu náběžnou plošku a sám se při hnětení postaví. Ale dáváme ho tam postavený. Dobrá rada - když se dává do těsta olej, nalít jej přímo na hák.

František 8.3. 15:05  

Pekárnu Electrolux EBM 8000
jsem používal dva roky. Po třetím pečení začal hnětací hák prokluzovat a tak jsem rozebral spodní kryt a oněměl jsem hrůzou, protože takovou fušeřinu, jsem už dlouho neviděl. Celé řešení převodu je z plastu a konstrukčně naprosto nevhodné. Uchycení středové osy jsem předělal a za rok se začala zadírat hřídel v pečící nádobě natolik, že nebylo možné hřídelí rukou pootočit. Zjistil jsem, že je prasklé gufero (těsnící kroužek v hodnotě 100,-) V autorizovaném servise jsem se dozvěděl, že samotný kroužek se nedodává, ale pouze kompletní pečící nádoba bez háku, za 800,-Kč, kterou ale skladem nemají a podle jejich zjištění není ani na skladě u výrobce. Je to naprosto stejné, jako bych pekárnu koupil někde na vietnamském tržišti.Od Elektroluxu si už nekoupím ani sáček do koše. V žádném případě nedoporučují a varuji před tímto výrobkem který se na první pohled tváří jako luxusní.

Anndy 8.3. 19:34  

František - těsnící kroužky o velikosti 6 mm a 8 mm mám. Potřebujete jiný, než je na obrázku?

když protéká forma / klik

výměna těsnění

Frantisek 9.3. 11:37  

Děkuji za nabídku, ale ve formě kterou mám, je gufero, které má specielní tvar, uvnitř je zalisovaný ocelový kroužek a spodní okraj je opatřen lemem, který přesně zapadne mezi nádobu a spodní přírubu. Byl jsem ve specializované prodejně na ložiska a gufera a koupil jsem tam rozměrově stejný kroužek, který byl tepelně odolný, zdravotně nezávadný, ale neměl ten spodní lem a tak to neustále zatékalo. Dozvěděl jsem se, že tato součástka, která je dělaná na zakázku a běžně se nepoužívá.

Anndy 9.3. 11:46  

František - áha, děkuji za info

Jana P. 9.5. 17:17  

Dobrý den, tuto pekárnu mám také. Jak tu ale čtu poslední komentáře, zejména od pana Františka tak nevím jestli to bude dobrá pekárna i nadále. Mám jí půl roku a mě spíš připadá, že forma na koláč je kvalitnější materiál než ta na chleba. Po půlročním používání je nádoba na chleba nepoužitelná, oběvují se uvnitř jakoby škrábance a povrch, kterým je potažená se odlupuje a začíná reznout. Kamarádka jí má také a proto se domníváme, že škrábance způsobují zrníčka, semínka, ale i kmín na kmínový chléb a asi i cokoliv jiného z čeho se peče celozrnné pečivo a chléb. Ona v ní připravuje pouze sladké a moučníky, u nás máme zase rádi celozrnný chléb a jiné pečivo. Sladké moc neděláme, ale dětem moc chutná ten rýžový dortík z kulaté formy. A chtěla bych se zeptat jestli nevíte kde by se dala sehnat nová forma na chléb? Nemůžu to na internetu nikde najít a v servisu nám sdělily, že je to chyba uživatele a nelze uplatnit reklamaci na mechanické poškození. Mnohokrát děkuji za odpověd a komentář.

Svata 25.8. 19:18  

No zvazuji nad ni...
zatim pecu ve starem tezkem litinaku a v plynove troube...
otazkou zustava zivotnost pekarny



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.