Pekárna: BEEM BIO


- možnost zvolit velikost chleba
- možnost zvolit stupeň propečení kůrky
- funkce odložený start
- akustický signál
- podsvícený LCD display
- 2 pečící formy - pro velký chléb, nebo pro 2 malé
- speciální povrch pečících nádob a hnětačů - BIO-LON ® non-stick

Návod od kolobezka1.

Adresa výrobce: http://www.beem.de
Cena: 4741,-Kč
Příkon: 800 W
Počet háků: 2
Počet programů: 12
Velikost chleba: max. 1350 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
kolobezka1.
zkušenosti: Tuhle pekárnu máme zatím 2 týdny (od ledna 2010) a jsem spokojená. Už mi dost vadilo odlupování teflonu ve staré Bifinetce (ale on se odlupuje z jakéhokoliv nádobí), tak jsme hledali něco zdravotně bezpečnějšího. Tento keramický povrch působí dobře a ve firmě Beem odpovídají ochotně na všecky dotazy. Potěšila mě cena - za 2500 vč poštovného z Německa. Jinak má jednu velkou nádobu a jednu dvojvaničku - podobně jako Duplica, Bielmeier395 nebo Davo. I programově je s nimi stejná. Světýlko není až taková výhoda - ono je to okýnko stejně věčně zapařené. Jinak je ovládání jednoduché. Zatím jsme měřili spotřebu u dvojnádobky na základní program - 0,36kW (1,4kč) a celozrnný - 0,43kW (cca 1,7kč).


Diskuse:

Anndy 4.11. 22:13  

článek k této pekárně od kolobezka1
ZDE / klik

Hanka 25.3. 21:49  

Ahoj Koloběžko,

ráda bych pekla kvásový chléb, nikoli z droždí, je na to tahle pekárna vhodná ? A na houskový knedlík a koláče ? Ty jsem tam nenašla (nevím, zda je to program jako na mazanec, vánočku ? Nebo ten na kynuté těsto (rohlíky, pizza). Tohle je totiž to hlavní, co chci v pekárně péct, reps. připravit si v ní těsto a ak upéct zvlášť v troubě. Děkuju moc za inforamce

kolobezka1. 26.3. 17:54  

Hanko,
kváskový chléb můžeš upéct v jakékoliv pekárně. Buď polomanuálně nebo lze přizpůsobit recept pro program základní nebo využít individuální (nastavitelný) program). Co se týče výroby kvásku a čehokoliv z něj, tě pozvu do diskuze o KVÁSKOVÁNÍ. Můžete tam psát i bez registrace.

A ohledně pekárny Beem, myslím, že tato už není ve výrobě ani v prodeji. S keramickým povrchem teď Beem dělá jimý model. Na těsto ji samozřejmě využít můžeš, program tam je (nemusíš se bát, to mají všechny pekárny. Ale pokud bys chtěla kváskové rohlíky, buchty a tak, tak vám stejně plný program Těsto nedoporučuji). Nicméně u tohoto konkrétního modelu je forma poměrně úzká, vysoká a především volnější těsta se z ní hodně špatně dolují.

Pokud bych mohla ještě nějak pomoci, prosím napiš do té diskuze v odkaze výše.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.