Pekárna: ECG PCB 728 S


- funkce odložený start až na 24 hodin
- podsvícený LCD displej
- akustický signál
- nerezové provedení
- možnost nastavit velikost chleba (1130g, 1350g)
- možnost nastavit stupeň propečení kůrky
- funkce udržování teploty po ukončení pečení
- víko se skleněným průzorem

Programy:
1. klasik
2. celozrnný
3. toustový
4. sprint
5. sladký
6. kypřící prášek
7. džem
8. těsto
9. sprint celozrnný
10. pečení
11. volitelný (vlastní program)

Český návod - klik

Adresa výrobce: http://www.ecg.cz
Cena: 1499,-Kč
Příkon: 800 W
Počet háků: 2
Počet programů: 11
Velikost chleba: max. 1350 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
irena114
zkušenosti: pekárna je tichá, lze přidat pečení aniž by se muselo čekat až zchládne, program džem peče i míchá...zatím spokojenost..tak jsem zkoušela i rozpustit sádlo, povedlo se.Pekárna má i odložený start na výrobu těsta...peče dobře...jsem spokojená...krásně mi umíchala těsta na vánoční cukroví...

Dádulka
zkušenosti: tuto pekárnu mám krátce, ale zatím maximální spokojenost

suzane.c
zkušenosti: zatím nic moc.

Zaneta98
zkušenosti: Peču od listopadu 2010 a zatím maximální spokojenost!!! Pečeme téměř každý den, někdy i vícekrát :)

sati
zkušenosti: Pekárnu mám pár dnů, zatím se seznamujeme. Těsta zatím OK, jen chleba je výrazně světlejší oproti minulým pekárnám - nevím, kde je chyba. Příjemně mě překvapila tichost.

m1rti
zkušenosti: Zkušenosti zatím dobré, hlavně co se týká tichého chodu ... ještě se pokouším nastavit čas, to se mi nedaří a pohlídat konzistenci těsta, aby nepropadalo. 7.12.2012 - tak těsto nepadá, problém byl jak se píše buď víc vody, nebo kvasnic. Hodně v pekárně chystám těsta a peču v troubě,to hlavně chutná manželovi. Už jsem dělala i vánočku a mazanec, ze stejného receptu, super výsledek. A dnes se chystám na vánoční cukroví, všichni chválí umíchání, tak snad se zadaří i mě. 14.12.2012 - tak dnes upečen první celokváskový chleba, uhnětení v pekárně úžasné , nic ručního se mu nevyrovná ..... paráda! 19.1.2013 - dnešní novinka - MÁM NASTAVENÝ ČAS NA PEKÁRNĚ - asi mě osvítil duch svatý, stoupla jsem k tomu a bylo to .... zapnout pekárnu, naskočí čas AM 12:00, zmáčkout Pause, začne blikat číslice hodin, mačkáním tlačítka Time doskákat až k času který mám na hodinkách, čas jede po 12 ti hodinách, tak pokud je odpoledne tak tam musí být PM 9:22 např. ....hodiny i minuty potvrdit Pause nebo vyčkat 5 vteřin uloží se to samo. Píšu to polopaticky, protože mě to pár měsíců tak jasný nebylo .... a teď můžu konečně používat odložený start ..... nastavit hodiny, zadat program a po zadání naskočí doba trvání programu + 10 minut. Přidávat po 10ti minutách až na čas kdy chci mít např chleba hotový. Když ho chci mít v 16,00 tak tam dám PM 4:00.... tak konec školení, a přeju pekařinkám hodně úspěchů

paloska
zkušenosti:


Diskuse:

lebahu 9.1. 13:01  

Vypadá stejně jajo DOMO B 3955, zkoušel někdo zaměnit nádoby? Jestli by do ní pasovala ta dvouvanička z DOMO?

Helena3 27.1. 9:12  

Mám tuto pekárnu pár dní, pekla jsem 3x chleba, ale nemám vůbec upečenou kůrku a to jsem dala program ,,tmavá kůrka,,. Peču celozrnný na program celozrnný.prosím poradíte mi?

Anndy 27.1. 9:41  

Helena3 - kůrka nahoře bude vždy světlá, ale ne nedopečená. Nahoře není topné těleso, chléb se nemá jak opéct. Program Celozrnný zvol až tehdy, pokud je v těstě aspoň 80 % celozrnné mouky, jinak můžeš vždy použít program Základní

Helena3 27.1. 21:52  

Anndy , jenže já nemám tmavou kůrku ani po zbývajících 3 stranách a to jsem zkoušela i ten základní program :-(((

Anndy 28.1. 9:02  

Helena3 - no tmavou.... má být zlatavá???? Mrkni třeba na recept č. 16 - na fotky chlebů. Kůrka ale upečená je, nebo ne? Pak by to byl problém

Helena3 28.1. 14:09  

Anndy irena114 mi poradila a dnes není chléb propadlý a má i zlatavou kůrku, huráááááá. Jen zvrchu je bílý. Jak jsem se dívala na ty fotky, tak mají maminky upečenou kůrku i z vrchu, třeba u kmínového.Tak nevím, jak toho docílily.
No a ty moje chleby předtím byly upečené, kůrka byla křupavá, jen nebyla zlatá, ale prostě bílá, jako celý chleba. Ale jinak byl chléb velice dobrý :-))). Teď jdu vyzkoušet ,,babovku,,.

irena114 28.1. 17:03  

Lebahu-dvouvanička by teoreticky zaměnit asi šla Žabák mi ji přeměřovala a rozměry sedí ale zatím jsem nezkoušela...

Helena3 6.2. 14:30  

Chleba jsem pekla již 3.roky v horkovzdušné troubě a to i 2x týdně. Teď co mám pekárnu peču dokonce každý druhý den. Tak moc nám ten chleba chutná.Mám svůj recept :-)))) , ale časem určitě vyzkouším i nějaký z těchto stránek. Tak jsme si s mužem říkali, proč jsme si pekárnu nekoupili dřív :-)))) ???!!!

Dádulka 4.3. 19:27  

Neustále pekárničku testuji, a to každý den. Myslím, že budem kámošky. Jen nevím zda je dobře, že když dám dvojitou dávku těsta, tak se mi nechtějí moc točit háky. Malinko povrzává, ale na těsto - které je uhnětené přímo luxusně to naštěstí vliv nemá. Tak uvidíme

Dádulka 11.4. 13:51  

Tak se vracím k hodnocení pekárničky-problém s hákama je pořád horší a horší, takže mám pocit, že bude reklamace. Teď už se háky přímo zasavují i při normální dávce těsta. Ach jo! Raděj jsem si do zásoby koupila bifinetku z Lídlu, abych neměla v případě reklamace absťák. Zatím budu stále testovat a jakmile se zastaví, jde zpět do Globusu

suzane.c 16.6. 15:45  

Prosím o radu.Zakoupila jsem tuto pekárnu,pekla jsem v ní chleba a mazanec,ale vše mám ušaté.Mazanec jsem pekla na program sladký,spadl a byl moc mastný.Recept jsem opsala s internetu.Děkuji předem za rady.

Anndy 17.6. 10:26  

suzane.c - určitě doporučuji si přečíst článek JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik a držet se ho. Platí pro jakékoliv pečení. Zde vlevo v sekci Recepty najdeš spoustu vyzkoušených receptů, snažíme se dopisovat pod ně i komentáře, zkus si to trochu pročíst, případně přijď k nám na diskusi / klik, na dotaz dostaneš vždy hned odpověď.

suzane.c 17.6. 18:26  

Anndy,děkuji.

Zaneta98 9.3. 6:27  

Ahoj, od listopadu 2010 používám také tuto pekárnu. Spokojenost moc velká, dá se říct, že ji používám téměř denně! Samá dobrota. Prosím Vás, zkoušel jste někdo vypočíst energii za 1 ks chleba v korunách? Nebo jak ji zpočítat? Děkuji moc a zdravím všechny domácí pekařky.

Anndy 9.3. 11:06  

Zaneta98 - záleží, z jakých surovin a jak velký chléb pečeš. Svetluska78 vypracovala testy / klik některých pekáren, kde je zapsaná spotřeba energie. Suroviny si musíte připočítat každý sám. Každopádně domácí chléb je nejenom chutnější, ale i levnější!

Zaneta98 10.3. 12:26  

Anndy, moc děkuji :)

Helena3 31.3. 15:35  

Pekárnu mám 1.rok a 2.měsíce a stále krásně peče, žádný problém nemám. Háky vrzaly ze začátku asi 3x, ale zjistila jsem, že tam byly semínka slunečnice :-)))). Peču 2-x týdně. Super :-) .

suzane.c 30.5. 19:08  

Dobrý den.Prosím Vás,nevíte kde bych mohla sehnat náhradní hnětací hák k pekárně ECG PCB 728S?Omylem jsem jeden hák asi vyhodila s kouskem chleba.Předem děkuji.Eva.

Anndy 31.5. 9:04  

suzane.c - zkus infolinku K+B tel. 272 122 419, e-mail: service@kbexpert.cz

petra 22.2. 20:15  

dobrý den, pekárnu máme již delší dobu ale moc nepečeme pokaždé, když pečeme těsto vždy uprostřed propadne ať kopíme přímo hotovou směs nebo směs namícháme. Zkoušela jsem upavit množství vody podle návodu ale vždy stejný průběh těsto nakyne a při pečení 30min před koncem programu těsto spadne... nevím čím to... prosím vás o radu

Anndy 23.2. 17:36  

petra - viz odkaz tady kousek výš - Jak nejenom na první chléb. Je ta i video, jak by měla vypadat konzistence těsta. Vidím to ještě na hdně tekutin nebo moc droždí. Zkus recept č. 16

petra 27.2. 19:15  

jj byla to ta voda díky moc :)

m1rti 6.11. 12:04  

tak já tuhle dnes objednávám .... snad budu moct za nějaký čas přidat svoje zkušenosti :)

jaja 7.11. 17:39  

Zdravím všechny,tak pekárnu mám asi 4 dny,zatím sem upekla 2 chleby a jeden mazanec, vše nám moc chutnalo,ale každý výtvor byl ušák jak tady tomu říkáte,prostě v prostřed se mi to propadlo, recepty sem dávala přesně,rady pro první pečení mám přečtené.První chleba byl řídký,ale ty další 2 těsta se mi zdály akorát.Dávala sem čerstvé droždí,ale podle receptu jak tu píšete.Dík za rady snad příště se to povede bez chybičky.

Anndy 7.11. 17:47  

jaja - mrkni na recept č. 16, opravdu doporučuji. Konzistence těsta musí být hladká, nelepivá koule. Nebát se během hnětení pekárnu otevřít a přisypt rrochu mouky nebo dolít lžíci vody..... Určitě to nepřehnat s droždím. Na 500 g mouky opravdu stačí 1 lžička sušeného nebo 1/4 kostky čerstvého droždí.

jaja 10.11. 19:21  

díky mrknu na ten recept,dneska sem zase dělala chleba podle babičky,který sem tu našla,dala sem raděj i min vody,kvasnic necelou polovinu kostky a zase se trošku propadl,peču v programu 1 což je základní 3hod 10min

Anndy 11.11. 8:11  

jaja - pak je to tedy už jen o konzistenci těsta. Zkus ještě malinko ubrat vody. Těsto by se během hnětení nemělo nějak extra leipt, spíš se jakoby převaluje z hnětače na hnětač

m1rti 12.11. 8:26  

jaja, Anndy: mám tuhle pekárnu 4 dny,mám stejný problém,vody na radu z těchto stránek dávám trošku míň, a taky se propadl .... je fakt že jsem po druhým kynutí vytáhla vždy hnětáky,když je možnost,nechci mít díry v chlebu. První chleba byla klasika recept č. 16 a ten byl v pohodě, druhý jsem dělala celozrný, směs co jsem dostala s pekárnou, a propadl se teda,tak nevím .... bylo tam psáno 4,5g kvasnic. Dala jsem 5g, jestli je to problém,váha mi půlgramy neukazuje. Ale chuťově chleba výbornej. ... jinak musím chválit tichoučký chod,to mě překvapilo.

m1rti 12.11. 8:28  

a mám ještě jeden dotaz.... hned když pekárnu zapnu, tak se mi nedaří nastavit reálný čas, podle návodu začnou blikat hodiny, ale nevím čím čas přidávat nebo ubírat, nikde číselník nebo cestování šipkama, nebo jsem nějak mimo z tohoto. Zatím pro běhný ihned pečení to nebylo nezbytně nutný, ale nemám ráda záhady tohoto tipu .... díky za radu :)

m1rti 12.11. 8:29  

teď tady čtu, že musí být hladká nelepivá kou, tak bílej chleba byl ok, ale ten celozrnný ze směsi, když jsem dostávala ven hnětáky,tak těsto hodně lepilo

m1rti 12.11. 8:34  

Já pekla bílej na program 1 a celozrnný na 2 ....

jaja 13.11. 21:41  

Tak dneska jsem zkusila chleba recept č.16 nechtěla jsem ho uplně jen z hlad.mouky tak sem dala 100g žitné a chleba výbornej,vprostřed sice zase trošku malinko propadl,ale neva,prostě není hezky rovnej nebo vypouklej.Chci zkusit tmavé housky recept 125,který tu byl chválený a mám dotaz, co se myslí celozrnou hladkou moukou,ani z toho přehledu mouk nejsem moc chytrá můžu dát špaldovou mouku chlebovou místo té hladké celozrné??

jaja 13.11. 21:44  

jinak s časem na této pekárně vám neporadím,zatím ho tam nemám nastavený, ještě k těm programům když peču chleba a dám tam žitnou a třeba trochu špaldové mouky, zbytek je pak mouka hladká mám použít program základní nebo jak píše tady paní a navolit program na celozrný chleba, jaký bude rozdíl?

jaja 13.11. 22:03  

holky ještě budu otravovat a žádat o radu,láká mě vyzkoušet recept na trdelník,protože ten kupovanej nám moc šmakuje,tady je to recept0640,postup celkem chápu,ale když to namotám na kovové trubičky upeče se to i zespodu?myslím,že Andy by mohla mít zkušenost, jedna paní to pekla na skleničkách od přesnídávky,které vlastně stály na plechu a tím se to hezky opeklo,ale co na těch trubičkách a opravdu skleničky neprasknou?

Anndy 14.11. 16:16  

jaja - mouky můžeš dát jakékoliv. Pro začátek se drž základu 300 hladká + 200 g jakákoliv. Důležitá je konzistence těsta během hnětení.
Celozrnný program se doporučuje až když je v těstě minimálně 80 % celozrnné mouky, v klidu používej program Základní.
Trdelníky zkus, doporučuji a ano, upečou se. Když se pěčou kremrole, taky se neotáčejí :-)
Skleničky neprasknou.

m1rti 15.11. 13:50  

tak zatím peču bez nastaveného času, na běžné používání to stačí .... no jednou bych ten odložený start chtěla využít .... zkusím ještě napsat jedné mojí známé, má tuhl pekárnu už 4 roky, tak třeba bude vědět. Pokud se něco dozvím, tak bych sem napsala...

m1rti 18.11. 21:09  

tak se znovu vracím, upekla jsem mazanec, recept 0004, úžasný, další dva chleby, bílej, a vlastní .... všechno krásně klaplo, nic nesplasklo .... jinak jsem dělala selský ze směsi, a tam jsem to musela poladit, těsto mi přijde řídký , patle se, přitom ať tam dám co chci tak už to není ono, tak jsem to tentokrát nechala být .... a chleba super. tak to bude asi specialita této směsi ....

m1rti 18.11. 21:10  

jen to nastavení času u této pekárny pro mě zůstává záhadnou , asi budu muset napsat výrobci :)

Anndy 19.11. 16:09  

m1rti - v návodu nic není?

jaja 25.11. 18:41  

ahoj holky, tak díky za vaše rady,největší úskalí vidím v kvasnicích, chtěla sem dělat raděj z čerstvého,ale kámoška mi poradila, že mám dělat z těch instantních a měla opravdu zatím mi už těsto při pečení nepropadá,tak zkusím dát ještě mín než1/4 droždí a nebo budu dělat z toho instantního.Zdravím všechny pekařky.

jaja 25.11. 18:46  

Vlastně ještě mám jeden dotaz,jak je to s hnětením těsta které nemá kynout,jako perníky,těsto na linecké,vanilkové rohlíčky, prý to pekárna taky zvládne.To mám jako nastavit program těsto který trvá 1.30hod a je tam kynutí???Jak velkou dávku těsta na perníky pekárna zvládne tak 60dkg mouky??díky

Anndy 25.11. 18:56  

Vánoční cukroví - těsta zadělaná v pekárně / klik

m1rti 30.11. 14:06  

mě teda těsto propadlo asi jen 3x, hlídala jsem vodu a budu muset i kvasnice a dát trošku míň, podle mě je to ten problém. Včera mi tak krásně nakynul chlebík od babičky Evy, měla jsem takovou radost,a brzo mě přešla,tak ke snídani byl ušák.

Anndy: v návodu je napsáno,že po zmáčknutí tlačítka time bliká kurzor hodiny a "nastavíme čas" . Nedařilo se mi přidat nebo ubrat, je potřeba i nastavit dopoledne a odpoledne ... je to už skoro měsíc,jak bude chvíli klid,tak si k tomu musím sednout,přece není možný,aby to nějak nešlo.V tom bude jen nějaká hloupost,kterou zatím nemůžu pochopit :)

Anndy 1.12. 18:21  

m1rti - jak nastavit čas musí být v návodu, s tím nepomůžu, nemám tuhle peárnu.
Propadlý chléb, tzv. ušák je buď kvůli zbytečně moc droždí nebo špatná konzistence těsta - moc vody. Ohlídej si hustotu těsta při hnětení, uber malinko vody, případně dosyp hladkou mouku.
Droždí stačí na 500 g mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého

jaja 3.12. 13:22  

Ahoj urřitě si hlídej vodu,ale hlavně ty kvasnice, já dávala jen1/4 čerstvého ,ale dycky se propadl,taky sem dělala babičky Evy a dělám ho skoro pořád,fakt zkus to sušené droždí,sice je všechno trošku mín nakynuté než jak s čerstvým droždím,ale nepropadne se to.Market.

m1rti 7.12. 12:21  

Holky díky za rady, docela to střídám čerstvé droždí s čerstvým, už mi nepropadlo nic, raděj dám trošku míň a už není problém. ... dnes se chystám zadělat na těsta na vánoční cukroví, tak snad to vyjde .... Andy: pořád se chystám si s tím časem pohrát, ale nějak není čas, jakmile to klapne tak podám zprávu, jestli jsem objevila "čudlík" kterým se přidává čas :)

m1rti 10.12. 11:41  

vánoční cukroví na jedničku, měla jsem dojem, že se to tam nějak patlá, ale doupravila jsem na vále a super. Poprvé v životě se mi při obalování nepolámalo žádný cukroví, ani rohlíčky. Dřív stačilo ťuknout a byl vejpůl.Fakt super prohněteno.

Miri 8.1. 14:01  

Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s pečením bezlepkového chleba v této pekárně?Jaký program zvolit?

Anndy 8.1. 15:53  

Miri - speciální bezlepkový program mají pekárny např. Moulinex XXL, Baguette, Panasonic, Brandt (Fagor), Concept....kde speciální program není, lze na přípravu bezlepkového pečiva většinou použít program Sprint / Rychlý nebo program Rapid (bývá to psané i v návodu)

Bezlepková dieta /klik

Miri 8.1. 21:18  

Dekuju moc za radu:)Domaci pekarnou se mi otevrel uplne novy svet:) Mimochodem skvele stranky, jsem rada, ze je vas tolik sikulek a ze radi pomuzete a sdilite vaše zkusenosti;)

m1rti 9.1. 10:04  

Miri, jak píše Andy - použít Rychlý program, na této pekárně je na 2:10 (čas). Kamarádka kupovala pekárnu speciálně kvůli programu na bezlepkový chleba a pak zjistila, že není k jídlu, protože daný program u její pekárny je moc dlouhý a chce to max dvouhodinový, tak hledala tomu vhodný jiný program.

m1rti 19.1. 21:36  

Holky, kdo potřebujete nastavit na pekárně čas a nejde vám to, jako to nešlo mě, mrkněte nahoru na můj příspěvek, mám tam přesný popis - např. jaja

Štěpánka 20.6. 14:50  

holky,pečete v téhle pekárně sekanou?chtěla jsem ji upéct bez míchání,ale program pečení je jen na deset minut,tahle pekárna nemá hodinový program bez míchání?

Marcela 11.10. 13:08  

Zdravím, pokud sem ještě někdo občas zajde... Mám pekárnu již asi 3 roky a vše v pohodě, ale dnes mi asi odešlo těsnění, zároveň se vysunuly obě hřídelky a nejsou upevnit zpět k pekárně. Je nějaké řešení, nebo to chce novou nádobu? Četla jsem, že se dá stále koupit nádoba na DOMO, která by měla sedět, nebo je i nějaká na ECG origoš? I když ta DOmo bude asi kvalitnější, že?

Marcela 11.10. 13:11  

Jinak, co jsem zde četla diskusi... Šumavu i celozrnný peču na základní program a je vždy lepší, než na celozrnný program. Bezlepkový jsem také pekla na základní a také byl lepší než na rychlý program, kde musí být těsto vyhnané obrovským množstvím droždí. Pekárnu si moc pochvaluji, neb mám nastavený vlastní program na 5 hodin 20 minut a peču kváskový chleba jedna báseň.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.