Pekárna: Kenwood BM 450


- možnost nastavit stupeň propečení kůrky (světlá, střední, tmavá)
- možnost nastavit velikost chleba (500g, 750g, 1000g)
- pojistka při výpadku el. proudu
- akustický signál
- funkce odložený start
- dotykové ovládání
- materiál: leštěný nerez
- automatický dávkovač semínek
- vnitřní osvětlení
- speciální program pro bezlepkové pečení


Programy:
1 basic
2 white rapid
3 wholewheat
4 wholewheat rapid
5 french
6 sweet
7 quick bread
8 cake
9 gluten free
10 dough
11 Artisan dough
12 jam
13 pizza dough
14 bake
15 rapid bake button

Adresa výrobce:
Cena: 3188,-Kč
Příkon: 780 W
Počet háků: 1
Počet programů: 15
Velikost chleba: max. 1000g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
Líbí
zkušenosti:

Kočkodlak
zkušenosti: Moje první pekárna a musím říct, že zatím jsem neshledala žádná negativa ani během přípravy těsta či pečení, ani při pojídání finálních bašt a pochutin :)

Sjůznn
zkušenosti: Výborná, jsem velice spokojená!

Ev80a
zkušenosti: Ahoj, s touhle pekárnou jsem naprosoto spokojená. Mám ji již dva měsíce a ještě se nezastavila.Nejlépe se mi při pečení chleba osvědčil program 4 (rychlý celozrnný) a 10 těsto, kdy si zadělam a pak ještě chlebík nechám případně půl až hodinku vykynout. Měla jsem problém vyndat hák z hřídele, ale to už jsem vyřešila tím, že než nasadím hák před pečením, namažu jej sádlem.

minja
zkušenosti: jsem nadmíru spokojená s touto pekárnou,všem ji doporučuji,krásně nahněte těsto,dávkuje sama semena,peče skvěle,dotykové ovládání/snadná údržba/hák mi jde vyndavat dobře,nemám zatím žádný problém ,včera jsem uhnětla v ní těsto z 1kg mouky a nechala nakynout zvládla to perfektně========================================== PO ROCE POUŽÍVÁNÍ:u mě pekárna maká skoro každý den někdy i vícekrát takže není se čemu divit že se mi ve vaničce propálilo těsnění a vanička mi tekla a hák nedržel,po výměně opět pekárna ve velkém provozu,stále zatím chválím /až na to těsnění/

Ivča69
zkušenosti: Pekárnu mám zatím týden, tak se oťukáváme navzájem. Po těch 7 dnech ale mohu říci, že jsem spokojená. Zkušenosti přidám až jí trochu proženu :-))) Po 3/4 roce: maximální spokojenost. Navíc jsem u programu pečení s kypřícím práškem objevila, že se roztočí přídavný ventilátorek uvnitř pekárny a tak je moučník krásně propečený a za kratší dobu. Oproti pekárně Domo hned po zamíchání peče, žádné kynutí, které mi u tohoto programu připadalo naprosto mimo mísu :-))

sokotanek
zkušenosti: Mám tuto pekárnu od prosince 2010, jsem s ní velice spokojená, pracuje bez problémů, peču v ní téměř denně, pokud nepeču, dělá těsto. Vynikající výrobek!!!

Ivík81
zkušenosti: Zrovna reklamuji...

sharon8
zkušenosti: Pekárnu mám zatím jeden den, takže o nějakém velkém hodnocení nemůže být řeč, ale po upečení prvního chleba mohu říct, že zatím jsem spokojená. Pekla jsem kmínový chléb 016 a opravdu se povedl. Nepřipadá mi nějak zvlášť hlučná, naši mají Etu a příjde mi ta hlučnost nastejno. Ovládání pohodlné, jednoduché. Zatím spokojenost.

JennyJenny
zkušenosti:

Tallu
zkušenosti: mam ji druhy den, takze mohu hodnotit zatim jen malinko, ale pekla jsem spaldovo-seminkovy chlebik na zakladni program a naprosto super uhneteny a upeceny, potom sladky chlebik (jakoby vanocku) na program sladky a skoro mi nadzvedl viko a byl jako pannetonka, jen bez celodenniho kynuti :) diky vetracku je vse krasne propecene a i navrchu. Pekarnicka je ticha, stabilni, krasne hnete i pece, takze uvidime do budoucna :)


Diskuse:

kamila252 27.3. 12:53  

Uvažuji o koupi této pekárny, ale mám pár dotazů. Prosím, mohl by mi někdo sdělit jak je pekárna hlučná, jestli stačí 1 hák na promíchání těsta a jestli se signál pro dokončení programu dá vypnout (aby nás to nebudilo, když budu péct přes noc).

Liloušek 27.3. 16:10  

ahoj Kamilo, také uvažuji o koupi této pekárny, snad nám někdo odpoví. Mě zase trochu trápí forma, mám strach, že 1000 g je málo, hlavně na zadělání těst, tak prosím Kočkodlaka aby nám poradil. Jinak návod je na stránkách www.kenwood.com. Docela podrobný v čj. Zvuk myslím vypnout nejde, jako u všech pekáren, dokonce o něm i píší, ale na to jsem se tolik nesoustředila, protože já v noci z bezpeč. důvodů péct nebudu. V tomhle jsem srab. 1 hák by měl stačit. Hlavně píší, že je nějaký vylepšený. Já váhám mezi touto a tefal dual home baker. Tak zatím !

Líbí2 27.3. 21:58  

Jak je hlučná nemůžu posoudit, je to moje první pekárna - slyšet to během hnětení je, ale myslím si, že tak normálně. Jeden hák stačí - nestalo se mi, že by něco nebylo promíchané. Signál se pokud vím, vypnout nedá nebo jsem nepřišla, jak na to. S tou formou - nevím, pro kolik lidí budeš zadělávat, ale velikost je na běžné využívání dostatečná.

Anndy 27.3. 23:17  

kamila252 - jak je pekárna hlučná, to netuším, jeden hák určitě stačí, ale upřednostňuju dva a signál se vypnout nedá - u žádné pekárny

Liloušek 28.3. 15:59  

Líbí2- jsme čtyři. Nemám představu, tak abych udělala plech buchet nebo např. ovocné knedlíky. Určitě bych chtěla vyzkoušet rohlíky a pletýnky z receptů, ale jaký počet z toho vyjde.

kamila252 12.5. 10:24  

S pekárnou jsem byla spokojená do doby, než mi začala hořet topná spirála. Ještě štěstí, že jsem byla v tu dobu doma a hlídala průběh pečení. Nechci domyslet, co by se mohlo stát, kdybych pekla v noci nebo kdybych zrovna nebyla doma. Reklamace proběhla v pořádku a peču zase. Pekárnu pořád hlídám!

Denisa 4.6. 10:22  

Ahoj, moc prosim toho, kdo vlastni tuto pekarnu, jestli by mi mohl sdelit, zda i tato pekarna ma problem s hlasitym pipanim a tudiz pri peceni behem noci nejde pipani zrusit?

Anndy 5.6. 10:53  

Denisa - bohužel, pípání zatím nejde zrušit u žádné z pekáren

iwona 9.7. 16:10  

Je to moje prvni pekarna a jsem moc moc spokojena. s pipanim- je to tak, nejde s nim nic udelat ale pekarna krasne propece chlebik, dobre vymicha (s ceho jsem mela nejvetsi obavy) a pochvaluji si taky automaticky davkovac(zvlast na peceni v noci) jsme ctri, poradni jedlici :) a forma v pohode staci. DOPORUCUJI

Altavista 29.7. 22:46  

Kamila prosim Ta, to Ti zacala horiet pekarnicka Kenwood BM 450?

MrNobody 10.12. 18:28  

Pratele, videl jsem, ze k tehle pekarnicce jde dokoupit kulata nadoba. Nevite nekdo, kde se da sehnat?

elwis 10.12. 21:46  

ako je to s konstrukciou je kovova alebo pastova/// povrchva uprava je kovova ale konstrukcia? A je dobra aj na knedle?

ImJanka 15.4. 12:04  

Túto pekárničku mám doma a som s ňou spokojná, pečieme v nej každý deň a niekedy aj 2x.Čo sa týka konštrukcia je kovová, miešací hák je taktiež kovový, potiahnutý teflonom, prevody sú ozubené kovové kolieska. Takže myslím že tam ani dva háky netreba. Hlučnosť neviem posúdiť, lebo s inými pekárničkami skúsenosť nemám, ale to pípanie je podľa mňa v pohode, niekedy ho aj prepočujem. Chlebík je výborný dobre prepečený. Po vyklopení v ňom ani nezostane veľká diera. Chlieb je sýty, takže v pohode vystačí pre 4-člennú rodinu.
Jediné malé negatívum je len to, že po dopečení mám niekdy problém s vytiahnutím miešacieho háku. Ale inak som úplne spokojná.
Zaujíma ma však jedna vec, a to či sa do pekárne dajú dokúpiť náhradné diely, ako nádoba či miešací hák.

danka1962 18.4. 9:25  

Dobrý deň všetkým, mám túto pekárničku, ale potrebovala by som vedieť, či sa myslí v nastaveniach programov/500 gr, 1000 gr/,len množstvo múky, alebo váha aj s vodou. Piekla som chlieb viac krát, nastavila som program podľa návodu a chlieb bol ako nevykysnutý, taký ťažký, tuhý. Robím niečo zle? Prosím o radu. Vďaka

Anndy 18.4. 15:44  

danka1962 - součet všech surovin. Relativně z 500 g mouky nastavujeme velikost 900 - 1000 g - podle typu pekárny

Anndy 18.4. 15:45  

jak nejenom na první chléb / klik

danka1962 4.5. 9:50  

Ďakujem za rady, naposledy som si kúpila hotovú zmes v TESCU na ciabbata chlieb a aj program som zvolila podľa toho (2)a ten sa mi vydaril.Konečne som sa presvedčila, že to funguje. Chlieb všetkým chutil a tak idem piecť častejšie. Sledujem Vaše recepty a rady. Pekný deň všetkým.

Marci 8.5. 10:04  

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kolik asi tato pekárna měří na výšku s otevřeným víkem? A jsou boční stěny hodně horké, vzhledem k bezpečnosti dětí?

Verunka_Berunka 19.9. 16:51  

Dobry den vsem, koupila jsem pekarnu a peji na ni jen samou chvalu...akorat zaboha nemuzu prijit na to, ja upevni prilozene popisky programu...kdo by vedel, diky za tip

sokotanek 17.11. 9:12  

Dobry den, mam novou pekarnu a pri hneteni testa na pocatku vydava klapavy zvuk obcas, nevim, jestli je to normalni? Vsechno funguje jak ma, zatim. Mel nekdo prosim taky stejny problem? Diky.

Anndy 17.11. 12:32  

sokotanek - vždy zkontroluj, zda je dobře usazená forma a hnětače. POkud to bude dělat nadále, je asi nutná reklamace.

Bell 23.3. 10:39  

Prave pecu 1. chleba. Zkusim odpovedet na otazky, ktere zde zaznely, ale zustaly bez odpovedi:
1) rozmery: v-34,s-39,h-27. doporucuji nechat kousek prostoru kolem, na boku jsou totiz vetraci ovory.odklopne viko ma 27*27cm, je na jedne strane-vyhoda. ja ji mam na bezne lince v rohu,viko pri otevirani presne vyjde pred horni skrinku=nemusim s pekarnou hybat.
2) povrchova teplota: pri zakladnim programu (3:15h, z toho cca 50 min peceni) se nelze z vnejsku spalit (a ja jsem na horko hodne citlivy). o deti se nemusite bat.
3) vnejsi obal je poctivy nerez (zadny plast nevidim), nemyslim, ze by se trouba mela sanci vubec uspinit- snad jen pokud se vam pri vkladani prevrhne pecici nadoba. pripadne cisteni je beznymi prostredky
4)trouba JE hlucna (pri hneteni-v zakladnim programu tzn. asi 30min+ nasledne obcasne promichani pri kynuti) a to asi jako starsi pracka (bez vody:))v rezimu machani nebo bezna domaci pc tiskarna. mam maly byt a asi by me to v noci,i pres zavrene dvere, probudilo, coz me stve. navic je to, diky materialu krytu, takovy plechovy zvuk. ALE, ostatni trouby krome Panasonicu budou zrejme JESTE hlucnejsi (viz test pekaren dTest 2009). kazdopadne, je to, alespon pro mne, neprijemne
5) rozhodoval jsem se mezi top typy od Moulinex, Panasonic, Eta a Kenwood v cenach cca 3500Kc (heureka 3/2011). Vybavou a moznostmi se mi nejvice libila Moulinex, kvalitou a min. hlucnosti Panasonic, Eta me zaujala nestandartnim programem Vital. Moul. a Eta jsem vsak zavrhl kvuli poruchovosti (dTest+diskuze), hlucnosti a horsim vysledkum peceni. Panasonic byl vitez podle kvality peceni, spolehlivosti i hlucnosti ovsem je pomerne neskladny (vysoky) a hlavne nebyl nikde skladem a ja to potreboval hned. Podle dTestu Kenwood (ovsem jine dva nizsi typy) je jen o fous horsi, navic byl za cca 2700Kc v mall.cz +500 prodluzena zaruka o 3 roky, ma skladne kompaktni rozmery.
6) vlozil jsem podle navodu na techto strankach 300ml vody + 400g bile mouky + 100g zitne mouky + prisady a vysledkem na zakladni peceni (3:15h, 1 kg bochnik) je 765 g chleba, vyplnil cca 3/4 nadoby. Nic jineho jsem nenastavoval.

Muj 1. chleba sel krasne ven a JE dobry. Na zadek jsem si z sice nesedl (mam radsi tmave typy,ale nemel jsem ingredience), ale pridal jsem si a normalne bych ho klidne jedl. Urcite je asi 100x lepsi nez veskere dosavadni pokusy moji maminky (jinak zrucne kucharky), ktere provadela v bezne troube (navic prakticky bez prace).

Muj zaver: zatim po technicke strance jsem spokojen, jen zklaman tou hlucnosti, ale jak jsem uvedl, ostatni pekarny na tom budou v tomto smeru spise hure. Po kulinarske strance jsem spokojen beze zbytku, muze to uz byt jen lepsi, zalezi jen na me...

Ivík81 1.11. 18:55  

Dobrý den, prosím Vás, jaké teploty při pečení dosahuje Vaše pekárna Kenwood BM 450? moje necelých 70C a nedaří se upéct chleba. Při reklamaci byli tak drzí, že mi 1) sdělili, že jim v tom vře voda ->koupila jsem tedy teploměr abych těch 100C videla to se nestalo a takže vím že dosáhne necelých 70C 2)reklamace - opět neuznaná pan servis man v tom prý upekl chleba.... To by mě zajímalo jak, kdyz metlu jsem měla ja...a pekárna dosáhne 70C.
Pokud někdo z Vás má možnost změřit teplotu prosím Vás o tento údaj.
Děkuji moc

kenwood 22.11. 18:04  

prosím o radu jak mám nasypat ty zrníčka aj.. do té kapsy dííííííky za rychlou odpověd

Anndy 22.11. 19:05  

kenwood - semínka přidávám na začátku hned do tekutin. Tato pekárna má dávkovač, takže dát do něj... nebo rovnou do tekutin. Nevím, na co se ptáš

Petra 15.9. 20:54  

Dotaz - zvazuji koupi teto pekarny, ale nikde jsem nevycetla, jestli umi upect zitny chleba. Taky mi neni jasne - pokud budu chtit pect chleba s pouzitim zitneho kvasku, je to u tohoto typu mozne? Zatim se mi zda, ze vsechny pekarny pracuji se susenym drozdim... ale jsem v tomhle naprosty laik, takze mozna rikam hloupost. Poradite nekdo? Diky.

Věra 17.11. 23:07  

Každá pekárna, která má možnost nastavení vlastních programů (a tato jich má dokonce 5 - skvělé) umožňuje pečení kváskového chleba. Chce to jen se toho nebát a zkoušet a zkoušet. Ale stojí to za to. Měla jsem DOMO, po 4 letech mi odešla na zasloužený odpočinek a na tuto pekárnu se chystám, především kvůli těmto nastavitelným programům, horkovzduchu a dobrým recenzím.

Kiki 21.5. 20:09  

Dnes mi přišla tahle pekárna a hned jsem se pustila do pečení základního chleba č.16. Chléb je uvnitř úžasný, měkký, ale kůrka je na můj vkus až moc tvrdá. Je to chyba nebo to tak má být? Úplně křupe, ale tak, že mám pocit, že si vylámu zuby. Patku jsem musela vyhodit, to se nedalo..

Anndy 28.5. 14:29  

Kiki - po upečení chléb zabal do vlhké utěrky

Kiki 1.6. 8:29  

Děkuji :o), další chleba byl už úžasný. Taky jsem nenechala chleba doohřívat po pečení (poprvé jsem nechala i s ohříváním). Když jsem zkoušela mazanec a nebyla jsem doma, díky následnému ohřívání byla kůrka taky pěkně tvrdá, ale naštěstí pak změkla :o)). Takže můj postřeh k pekárně - nenehávat pečivo po pečení v pekárně, aby se tu hodinu ohřívalo.. Je z toho tvrdá kůrka.

Anndy 1.6. 11:59  

Kiki - nedoporučuje se nechávat chleba v pekárně po dopečení. Někdy může i zespoda navlhnout - jak se sráží pára na víku

Renata 29.6. 19:49  

Prosím Vás víte někdo na jakém programu se dá upéct kvaskovy nebo žitný chléb? Žitná mouka je nutná, zkoušela jsem to na programu 3 a těsto to vubec nevymichalo.....proto ji na tenhle druh chleba nemůžu používat :-(. A ještě jeden dotaz prosím...koupili nám pekárnu v Anglii, nevíte kde bych sehnala návod v češtině? Dekuji

Anndy 23.8. 19:54  

Renata - návod víceméně netřeba, pokud máš tlačítka v jiném jazyce, přeložit a pak už jen vybrat nějaký náš recept / klik - u všech máš program, na který pekárnu nastavit, případně alternativu.
Určitě doporučuji, přečíst si článek Jak nejenom na první chléb / klik
Ohledně pečení s kváskem, zkus diskusi diskuse kváskování / klik



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.