Diskuse o domácích pekárnách

Toto je online záznam diskuse o domácím pečení. Tato diskuse běží na serveru Dáma.cz. Pokud se chcete zapojit do diskuse, klikněte na: diskuse o domácím pečení

Čísla v diskusi znamenají smajlíky. Vidět jsou až v diskusi na Dáma.cz po registraci.

zahrádkářka 17.11. 8:21  

korinka: :350: :391:

zulan 17.11. 7:11  

Betyyna: :818:Paráda jako vždy.

zulan 17.11. 7:10  

korinka: :812:nádherný chlebík.

Sallow 16.11. 21:57  

Betyyna: Díííky :296:

Betyyna 16.11. 21:31  

korinka: aha, já jsem si říkala co je to za dlouhou ošatku!

Betyyna 16.11. 21:30  

vecaa: do pekárny dávám pár lžic podle momentální chuti, někdy 3 a někdy 5 ale i s kvasnicemi, je to jen pro tu chuť, ani nic nevážím když rozkvašuju

Betyyna 16.11. 21:29  

Sallow: 5 minut na 250 a 35 minut na něco mezi 175 a 200 já dělám tak nějak všechno odhadem podle toho jak se to peče

hankamishka 16.11. 21:25  

korinka: taky se už hodně dlouho chci vrátit ke kváskování a pečení chleba doma, tak snad se to přes zimu , když nejezdíme na chalupu, tak podaří :818:

babiMinka 16.11. 17:40  

korinka: :818:

babiMinka 16.11. 17:39  

Betyyna: :818::818::821:

korinka 16.11. 17:14  

Betyyna: Já ho neměla v ošatce vůbec,chtěla jsem menší krajičky tak jsem ho tak natáhla příště udělám kratší a buclatější.:788:

Sallow 16.11. 17:13  

Betyyna: ...Krásný. Jak dlouho a na kolik °C jsi pekla? :276::326::309:

korinka 16.11. 17:12  



Tak jsem vyfotila ještě jednou.

vecaa 16.11. 17:03  

Betyyna: já mám kvásek už aspoň 20let já peče jenom kváskový chléb peču obden mám velkou rodinu .. jen mě zajímalo kolik dáváš do pekárny

Betyyna 16.11. 16:47  

vecaa: tady mají děvčata kváskovou diskuzi, tam ti poradí lépe, já celokvasové chleby nepeču
diskuze Kváskování kuk sem

Betyyna 16.11. 16:45  

korinka: ten je dlouhý, máš velkou ošatku?:624:

Betyyna 16.11. 16:45  

vecaa: já dělám všechno odhadem, jelikož dávám kvásek jen na chuť. Můj kvásek má 9 let, už ho mám v ledničce, vytáhnu, rozředím nakrmím, odeberu, dokrmím a šup do ledničky, takže množství ti nedokážu říct.

korinka 16.11. 16:45  



tak jsem se zase dala do pečení chlebíku,celkem se mi povedl a asi budu zase upřednosťovat domácí pečení.:788:

hankamishka 16.11. 16:44  

Betyyna: :812::818:

vecaa 16.11. 16:23  

Betyyna: jaký děláš rozkvas ?? kolik ?,

zahrádkářka 16.11. 15:18  

Betyyna: :350: :391:

Betyyna 16.11. 13:44  

Iivetata: :219: konečně jednou bez smažené cibulky

Betyyna 16.11. 13:44  

:877: z trouby, pořád přehazuju písmenka

Iivetata 16.11. 13:40  

Betyyna: parádní :113::113:

Betyyna 16.11. 13:32  

dnešní právě vytažený z toruby, 250ml vody, cca 3 plné lžíce rozkvašeného kvásku, 250g pšeničné tmavé chlebové + 250g hladké, semínka, sůl, 1/4 kvasnic + troška cukru na kvasnice. potřený jen 2x při pečení vodou

Iivetata 16.11. 13:10  

vecaa: to snad nééé

Betyyna 16.11. 13:09  

vecaa: dávám 250 ml a rozkvašený kvásek

Iivetata 16.11. 13:01  

jarko: to bych ještě mohla zkusit,já ho jen před vložením do trouby postříkám

vecaa 16.11. 12:25  

Iivetata: No já jsem taky zvědavá při moji smůle mě to vrazí zpět a řeknou , že je to v pořádku .. pak teda nevím co budu dělat .

vecaa 16.11. 12:23  

jarko: no přesně jak píšeš bylo to malo pak jsem musela po troše přidat nedařilo se to pořádně spojit .. a navíc když jsou tu psaný recepty do pekárny tak snad jsou správné někde je až 350ml