Diskuse o domácích pekárnách

Toto je online záznam diskuse o domácím pečení. Tato diskuse běží na serveru Dáma.cz. Pokud se chcete zapojit do diskuse, klikněte na: diskuse o domácím pečení

Čísla v diskusi znamenají smajlíky. Vidět jsou až v diskusi na Dáma.cz po registraci.

itty 16.9. 9:13  

Moje Etička Vitalka mi odešla motorem, ostatní funguje , oprava odhadnutá na 2000 a poštovné do servisu i zpět. Tak po dlouhé zralé úvaze jsem rozhodla, že po 8 letech dobré služby půjde do pekárenského ráje.. nebo háje? Možná si ji nechám kvůli progtamu kvašení, který používám na rozkvas a i sýry, jogurt... no ale váhám, barák není tak prostorný, abych tu každý krám, jak říká manžel , měla dvakrát :224: Takže kdyby jste některá z Vitalky chtěla nádoby ( velkou i dvojče) můžete napsat a domluvíme se, jsou nové, pořizovala jsem je nedávno nové. Rozhodla jsem se pro změnu pekárna TEFAL PF 611838. Nemáte někdo zkušenosti, je to dobrá volba? Díky

itty 15.9. 16:04  

Věra: menší chlebíky peču v té dvojité - půlené nádobě, dám jeden klasický, do druhého něco i přidám dle chuti a dám pak do mrazáčku. Jen když jsem sama, jinak se to u nás sní jako nic :815:

babiMinka 15.9. 15:47  

Věra: Z půl kila mouky není zas tak velký chlebík...tak dej méně, když myslíš, ale délku pečení nezkracuj, to bych neriskovala.

Věra 15.9. 14:49  

Dobrý den.
Máme nově pekárnu Eta Duplica Vital plus a potřebovali bychom poradit: Ne vždy chceme péct velký chléb. Stačil by nám poloviční. Máte někdo odzkoušeno, jak to udělat? Dát polovinu surovin a zkrátit dobu pečení také o polovinu asi nebude ono...

cigorka 14.9. 18:50  

Iivetata: Asi je to s petrželí dost špatné, tady na trhu prodává za 99,-Kč/kg.:632:

havefiho 14.9. 18:46  

Upekla jsem housky, uz sme po veceri:474::474:

babiMinka 14.9. 16:17  

Betyyna: To jsem ještě nezkoušela. Ale můžu fotit normálním digifoťákem, ale jak nejsem zvyklá, tak jsem nevzpomněla...:196:

Iivetata 14.9. 14:13  

katka68: já mívám 30 keříků každý rok

katka68 14.9. 12:57  

Iivetata: já jsem neměla tolik rajčat, aby byly na zavařování až letos

Iivetata 14.9. 12:48  

katka68: já už je dělám tak 4tým rokem

katka68 14.9. 11:51  

Iivetata: no už jsem se dívala na recept na ty rajčata ve vlastní šťávě asi zkusím:427:

Iivetata 14.9. 11:05  

Cher: jo jo ,taky si známí ze mě dělají srandu :636:

Cher 14.9. 10:51  

Iivetata: ty jsi jako ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny ..... "ta ženská bude zavařovat snad i šišky" :809:
Ale zase v zimě budete mít plno dobroty.:868:

Iivetata 14.9. 6:24  

cigorka: :113::113: já budu zítra zavařovat čer. řepu,ani se moc netěším ,už toho je letos až až,ještě mi čeká zelenina do soli,taková ta ošklivá mrkev,co by nikdo nejedl s celerem a petrželí,ale petržel musím koupit,letos mi ani na po3 nevylezla a pak ještě zavařím rajčata ve vlastní štávě,dávám je pak na pizzu.No a potom už jenom sbírat a sušit vořechy,a budeme se těšit na Vánoce :106:

Iivetata 14.9. 6:20  

babiMinka: :113::113:

cigorka 13.9. 22:21  

hankamishka: Hani, zahrada není, tak jsem byla nucena koupit v Bile jablíčka. Ale s jablečnými povidly jsem skončila.:632::637:

hankamishka 13.9. 22:19  

cigorka: taky se činíš...- my na chalupě už zavařujeme po víkendech asi 2 měsíce....:866:

cigorka 13.9. 21:49  

Betyyna 13.9. 16:18  

babiMinka: než budeš mít nový mobil, dá se fotit i kamerou na noťasu jestli máš!

babiMinka 13.9. 16:15  

Ahoj děvčata, tak jsem dnes po nejmíň 3 měsících pekla - spáchala jsem chleba s přídavkem kvásku a kouskem droždí, moc se povedl a byl dost velký, ale nejde mi foťák na mobilu (ani mobil moc nefunguje:288:), tak fotka není. Kvásek jsem si přivezla z chalupy/z Tanvaldu, na chalupě jsem ho zamrazila, doma rozmrazila a přikrmovala a hezky roste, tak jsem ráda, že se mu daří.

Betyyna 13.9. 7:10  

lenka32.: taky nemám, ale nádoba je hliníková a jen povrch je keramický, vypadá podle odbrázku úplně stejně jako moje forma na srnčí hřbet, takže myslím že to bude bez problémů, je to normální hladký povrch, který jde snadno vyklopit.
Když tak potom napiš, jak jsi spokojená.

hankamishka 12.9. 23:27  

lenka32.: já nemám zádnou jinou, než s teflonem, tak nevím :543:

lenka32. 12.9. 21:30  

Dobrý večer, budu kupovat pekárnu, zkušenosti mám několikaleté, ale .... máte prosím některá pekárnu Unold s keramickou nádobou? Je lepší než teflonová? https://eshop.befree.cz/unl-68511-unold-68511-pekarna-chleba-backmeister-extra-700-w

ver@ 10.9. 7:33  

fata: Mně ji, právě z těchto důvodů, vyreklamovali a vrátili peníze! Takže radím abys šla do reklamace!

fata 9.9. 16:06  

Betyyna: Až budu péct příště chleba, schválně sem hodím fotku.

Betyyna 9.9. 9:06  

fata: tak to je škoda.

fata 9.9. 7:50  

Mechtylda, Betyyna: Jelikož původní nádoba s háky na lidlovce je nepoužitelná - háky zůstávají v těstě z důvodu jiného materiálu a v návodě přímo doporučují háky z těsta před fází pečení ručičkama vydělat ven - tak používám jinou nádobu vč. teflonových háků z jiné pekárny. Možná ta nedopečenost na povrchu bude tím. Pekárnu mám skoro rok a zatím ze 4 pekáren, které jsme měli - je nejhorší. Vadí mi tam i jiné věci - nemožnost zrušit fázi předehřívání, nekvalitní použité materiály atd...toto bohužel asi na reklamaci není.

Mechtylda 8.9. 19:48  

fata: Mám tu programovatelnou Lídlovku, od pozdního jara, a chleba nahoře bílý není.

Betyyna 7.9. 20:14  

fata: jak dlouho ji máš, nezvažuješ reklamaci když nejsi spokojená? V Lidlu by to snad mělo být bez problémů. Já měla na Lidlovky vždycky štěstí, pekly dobře.

Betyyna 7.9. 20:12  

fata: to je ale smůla, já už mám pár let tu černou z Lidlu, není povrch zlatavý, ale opečené to je, trochu světlejěí než zbytek. Zatím u žádné pekárny, co jsem měla, jsem neměla úplně bílý - zkus kouknout do mojí galerie na starší fotky, jestli to máš víc bílé? Já už dlouho peču v troubě, v pekárně jen výjimečně, ale asi takovéto ty vrchy mívám:
to je tousťák ten je celkově světlý

tady sladké pečené přímo v pekárně


taky sladké, hezky opečené


chleba se škvarkami, povrch je vidět málo, ale přece


semínkoý


máš to světlejší???