Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1454. pizza s fotopostupem od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 g zakysané smetany 150 g vody 1 lžička soli 4 lžíce oleje 500 g

0492. marcipán z pekárny
Autor: andulka3
suroviny: 150 g sušeného polotučného mléka 150 g cukru moučka 3 lžíce oleje 1 lžička me..

0243. langoše - 11 x a stále jinak :o)
Autor:
suroviny: a) 50 ml mléka 250 ml kefíru 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1/2 čerstvého..



Články o pečení:

Droždí

Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují

Mikulášské pečení

- na mikulášskou nadílku (v předvečer 6.12.) se připravovalo speciální pečivo - jedná se o figurální pečivo určené předev&s

Valašský frgál

- nebo také lopaťák, pecák...je velký koláč s náplní sypaný drobenkou - je tradiční pečivo staré více jak 200 let. Pekly s

Postup americké bagely od ercicka

Recept č. 1287 / klik     Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI