Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0390. makové bochánky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 100g tuku (50g Hery + 50g sádla) 1 vejce 100g cukru trochu soli..

1160. rozmlsané pečivo od iv@
Autor: iv@
suroviny: 330 ml vody 1 lžička cukru 70 g rozpuštěného sádla 1/2 lžičky sušeného česnek..

0032. závin do domácí pekárny od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: 150 ml mléka 70 ml oleje 30 g cukru špetka soli citronová kůra 300 g polohr..



Články o pečení:

La Brioche

- jedná se o pečivo obohacené o vejce a máslo s typickou zlatavou kůrkou, které se docílí glazováním vaječným žloutkem - správn&a

Jak péct chleba v troubě

Teploty v různých troubách Plynová trouba Elektrická trouba

Francouzské pečivo

Pain de campagne - francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic - rustikální ch

Bagel

- jedná se o pečivo z kynutého těsta z pšeničné mouky, které se nejdříve krátce povaří v oslazené vodě a teprve potom se upeče v troubě.