Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0067. honzovy plněné buchty od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: 250 ml vlažného mléka 150 g rozpuštěného másla 2 žloutky špetka soli 50 g kr..

0208. české buchty od Rominska
Autor: Rominska
suroviny: 250 ml mléka 1 vejce 50 g másla (Hera) 1 lžička citronové šťávy 50 - 60 g kr..

0143. levné housky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 1 lžíce oleje 1 lžíce Solamylu 2 lžičky soli 350 g polohrubé mo..



Články o pečení:

Valašský frgál

- nebo také lopaťák, pecák...je velký koláč s náplní sypaný drobenkou - je tradiční pečivo staré více jak 200 let. Pekly s

Housky trochu jinak

- připravíme si těsto - vyválíme váleček, který na stranách vyválíme hodně do tenka - konce můžeme překřížené polo

Sušený kvásek

klik na obrázek pro info   Sušený kvásek se dá použít do chleba přímo v sypkém stavu. Na naš

Co si upéct na velikonoce a proč?

Jidáše   - typické velikonoční pečivo z kynutého těsta má většinou tvar provazů (symbolizuje tak to, že se Jidáš po zrazen&ia