Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1234. bramborové žulanovky od patek
Autor: patek
suroviny: 300 g vařených, vychladlých a vidličkou pomačkaných brambor,(sušená bramborová k..

0125. tmavé housky ben3
Autor: ben3
suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky kmínu 200 ..

0157. loupáčky od Zorka.
Autor: Zorka.
suroviny: 175 ml mléka špetka soli 70 g rozpuštěného másla 1 žloutek 1 vanilkový cukr ..



Články o pečení:

Sůl a koření

Sůl - již od starověku je mimořádně cennou surovinou a nedílnou součástí lidské potravy Fenykl (fenykl obecný - Foeniculum vulgare) - pochází

Mražené droždí

Pro pečení je nejideálnější čerstvé droždí - jak v kostce, tak sušené. Sušené droždí po jeho otevření vždy dobře uz

Motání housek z jednoho pramene od ben3

    Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI      

Tekutiny

Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat  několik hodin odstát, aby se chlor odpařil.