Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouky..

0182. sádlové rohlíky,uzly, housky ,bulky...od EVA
Autor: EVA.
suroviny: 250 ml mléka 2 žloutky 60 g sádla 1 lžička soli 1 lžička cukru 500 g polohr..

0091. makovec
Autor:
suroviny: 1 hrnek mléka 2 vejce 1 hrnek oleje 1 hrnek mletého máku 1 - 2 hrnky cukru k..



Články o pečení:

Jak uchovávat pečivo

Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěného

Kváskování - zajímavý článek od kolobezka1.

V úvodu bych chtěla moc poděkovat kolobezka1., že pro vás připravila tento článek. Sama se specializuje na chleby celokváskové nebo celožitné, dalš&

Tvarování srdíček

Holandské pečivo

 Poffertjes - jedná v podstatě o malé lívanečky, které se bohatě přelijí máslem a  posypou cukrem nebo přelijí  sirupem a jedí s