Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0376. plněné kynuté pletýnky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml vlažného mléka 70 g rozpuštěného másla nebo 35g másla a 35 g sádla 1/4 ..

0268. jahodová, třešňová a jiné marmelády od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 500 g jahod 165 g želírovacího cukru 3:1 1 lžička citronové šťávy 900 g tře..

0835. voňavý mazanec od iv@
Autor: iv@
suroviny: 270 ml vody 1 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody ..



Články o pečení:

Jak uchovávat pečivo

Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěného

Taminka radí

Je léty ověřeno, že začátečníci často chybují, protože neznají přesnou konzistenci těsta, ze kterého vznikne ten pravý, zlatavý uvnitř měkonk&ya

Jak plnit koláčky a práce s důlkovačem

Pojďme si naplnit koláčky Oblíbená těsta na sladké jsou např. 78, 208 a mnoho dalších Po vykynutí (ukončení programu Těsto) těsto propracujem

Sladidla

Třtinový cukr      - surový - má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni a obsahuje jen zbytkové stopy melasy - mus