Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0108. loupáčky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600 g hladké mouky..

0708. tmavé bagetky se semínky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 300 ml mléka 150 ml oleje 2 vejce 300 g hladké mouky 300 g

0930. bábovka od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 175 ml oleje 2 celá vejce 1 lžíce citronky 1 vanilkový cukr 15..



Články o pečení:

Jak na motání vánočky od SHana

Hotové těsto rozdělíme - rozvážíme na 9 dílů. Rozdělíme na 4 díly, 3 díly a 2 díly. 4 díly spojíme a opět rozdělíme

Ovlivnění kyselosti kváskového chleba - kolobezka1.

  Jednou z předností kváskových chlebů je jejich výraznější přirozená chuť. Odpovídají za ní zejména mlé

Lístkové preclíky s oříšky dle lupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - nakr&aac

Finské pečivo

Ve Finsku se pečivo připravuje z pšenice, žita, ječmene i ovsa. Finsko se může honosit nejbohatším výběrem chleba - každá provincie vyvinula vlastní druh chle