Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0085. šneci od zindule
Autor: zindule
suroviny: 350 ml mléka 1 vejce 120 ml oleje 1 lžička octa špetka soli 600 g polohrubé..

0091. makovec
Autor:
suroviny: 1 hrnek mléka 2 vejce 1 hrnek oleje 1 hrnek mletého máku 1 - 2 hrnky cukru k..

0094. kokosová bábovka od zindule
Autor: zindule
suroviny: 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 hrnek kokosu 3/4 hrnku cukru 1 vani..



Články o pečení:

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o mo

Párek v rohlíku trošku jinak

1. vypracované a vykynuté těsto (např. č. 31, 80, 717, 737, 803, ...) si rozdělíme na díly 2. jednotlivé díly rozválíme do obdélní

Valentýnky od iv@

- vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na cca 6 dílů (z 500 g mouky) a vytvarujeme válečky - do 3/4 nařízneme - a vytvarujeme do srdíčka  

Jablečný kvásek dle Svetluska78

1. den - nachystáme si nádobu (měla by být naprosto čistá, proto je lepší ji alespoň vypláchnout vroucí vodou), jablka důkladně omyjeme, zbav&