Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1151. jablečný mřížkový koláč od kvetka.tp
Autor: kvetka.tp
suroviny: 220 ml mléka 100 g másla nebo rostlinného tuku 70 g krystalového cukru 2 žlou..

0121. výborné mazance od ben3
Autor: ben3
suroviny: 250 ml mléka 1 žloutek 125 g rozpuštěného másla 250 g hladké mouky 250 g po..

0688. mumie z párků od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 250 g polohrubé mouky 350 g hladké mouky 1 lžička ..



Články o pečení:

Obršneci alá pizza od Rominska (č. 293)

1. Těsto rozdělit na 4 kusy a každý vyválet na úzký dlouhý obdélník, potřít kečupem, posypat pizza kořením, poklást prou

Francouzské pečivo

Pain de campagne - francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic - rustikální ch

Panettone

- jedná se o sladký chléb s rozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou - peče se na hlavně na vánoce a Nový rok - původní recept pocház&i

Italské pečivo

Pane Carasau - tradiční pečivo na Sardinii - recept je velmi starý - původně byl připravovaný pro pastýře, kteří zůstávali i několik měsíců mimo domo