Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1468. rohlíky od Želka
Autor: Želka
suroviny: 200 ml vody 60 ml kyšky 6 lžic oleje 2 lžíce sádla 1 lžíce Maizeny nebo Gust..

0713. Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1
Autor: Venda1
suroviny: 250 ml vlažného mléka 1 vejce 1 žloutek 40 g cukru špetka soli 100 g rozehř..

0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna
Autor: Perun
suroviny: 1 kg syrového sádla 1 lžíce mléka



Články o pečení:

World Day Of Bread

Na 16. října připadá Světový den chleba Na celém světě má chléb vysokou symbolickou hodnotu. Pro každého chléb znamená něco jiné

Briošky

Vypracované a nakynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku, naskládáme na plech, překryjeme pl

Opičí chléb nebo také buchta

- Gorilla / Monkey bread - jedná se o sladké, lepkavé kynuté pečivo, tvarované do malých kuliček, které se naskládají ledabyle do formy

založení kvásku - k článku kváskování

volně navazujeme k článku KVÁSKOVÁNÍ od kolobezka1. PŘÍPRAVA MATEŘSKÉHO KVÁSKU První 3 dny je lepší mít kvásek