Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0170. zorbulky
Autor: Zorka.
suroviny: 225 ml mléka 2 lžičky soli 1,5 lžíce másla 1 lžíce cukru 375 g hladké mouky ..

0940. bábovka ze zakysané smetany od Baruše
Autor: Baruše
suroviny: 4 vejce 170 ml oleje 2 zakysané smetany (2 x 200 ml) šťáva z půlky citrónu 1..

0390. makové bochánky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 100g tuku (50g Hery + 50g sádla) 1 vejce 100g cukru trochu soli..



Články o pečení:

Glazování - mašlování

Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka   Čím potírat?   Voda - tak voda nám moc lesku nepřid

Francouzské pečivo

Pain de campagne - francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic - rustikální ch

Bramborové rohlíky od quattro

Pekárna vypracuje těsto Nachystáme si různé náplně a pracovní plochu Těsto rozdělíme na 3 díly a z každého rozválíme placku

Jidáše - motání ptáčků

1. vyválíme tenký váleček  2. jeden konec stočíme a na místo očička vpíchneme hřebíček 3. druhý konec stočíme na druhou