Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0005. mazanec II
Autor:
suroviny: 170 ml mléka 2 vejce citronová kůra 90 g moučkového cukru 120 g tuku nebo Ra..

0331. švestkové koláče od Helenky
Autor: Helenka
suroviny: 250 ml vlažného mléka 75 g změklého másla 1 vejce 50 g krystalového cukru šp..

1221. kynutý tvarohový koláč bez vajec od patek
Autor: patek
suroviny: 100 ml mléka 50 g změklé Hery nebo jiného tuku citronová šťáva špetka soli 4..



Články o pečení:

Mražené droždí

Pro pečení je nejideálnější čerstvé droždí - jak v kostce, tak sušené. Sušené droždí po jeho otevření vždy dobře uz

Valašské frgály, moravské koláče, pizza a jiné od Anndy

vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na námi požadovaný počet a pomocí rozvalovacího válečku rozválíme přímo na pizza plechu

Tvarování srdíček

Briošky

Vypracované a nakynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku, naskládáme na plech, překryjeme pl