Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0674. banketky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 250 ml mléka 150 ml oleje 2 vejce 600 g hladké mouky 1 lžička cukru 2 lžičk..

0131. smažené béleše od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 300 ml mléka 2 žloutky 50 g rostlinného tuku 500 g polohrubé mouky 60 g mouč..

1016. plněný pizza rohlík trochu jinak od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejce 200 g..



Články o pečení:

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho objemu,

Baguette, Bageta

- francouzské pečivo, které správně obsahuje pouze vodu, mouku, kvasnice a sůl - bageta je potomek chleba vyvinutého ve Vídni v polovině 19. století, kd

Vánoční pečení 2007

    Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI      

Jak na plněné buchty nebo ovocné knedlíky od Anndy

- vykynuté těsto propracujeme na silikonovém vále a rozdělíme námi zvolený počet dílů. Postupně vyválíme rozvalovacím váleč